El PAI Pego Golf es reactiva amb unes noves bases per a licitar l’agent urbanitzador

Ahir es va celebrar el ple ordinari del mes de novembre, amb una notable assistència de públic al saló de plens de l’Ajuntament de Pego. En el punt tercer de l’ordre del dia es va abordar la proposta de bases que regularan la licitació d’agent urbanitzador del Programa d’Actuació Integrada. L’equip de govern va aconseguir l’aprovació amb el suport de tots els partits de l’oposició, excepte Compromís. Els valencianistes van reiterar que hi ha certes mancances en les bases i advertiren de nou que els regidors i regidores que estaven permetent l’aprovació podrien estar prevaricant.

Socialistes Pego, per veu de la regidora d’Urbanisme, Laura Castellà, parlaren de responsabilitat i de fer complir una promesa que ve de fa quasi 20 anys. A més van reiterar que comptaven amb el suport dels propietaris i veïns de la zona per a dur a terme el projecte que suposaria la construcció de 1.300 habitatges i el camp de golf.

L’alcalde, Enrique Moll, va afegir que hi ha qui ja ha comprat més de 500 fanecades de terreny, i com que el planejament està aprovat, caducar el projecte implicaria que l’Ajuntament de Pego hauria de fer front al pagament de molts milions d’euros pel lucre cessant.

El Partit Popular i Ciudadanos van donar el seu vot a favor d’aquestes bases reguladores tot i que consideren que els socialistes estan fent un ús electoralista del camp de golf. El portaveu popular, Ferran Gonzàlez, justificà el seu vot en què Pego necessita aquest projecte perquè portarà treball i prosperitat al poble.

En la mateixa línia es manifestà Simón Ortolà, de Ciudadanos, qui recalcà que aquest projecte formava part del seu programa electoral i es mostrà partidari d’un nou model econòmic per al futur de Pego.

Per part de Ciutadans de Pego Independents, Alícia Siscar va recordar també que el planejament i el PAI estan aprovats i que no executar-lo pot tindre conseqüències per a l’Ajuntament de Pego.

En el torn de Compromís per Pego el regidor Àngel Oltra va tornar a recalcar les mancances que troba en aquestes bases per a l’adjudicació de la gestió del PAI. Per un costat, Compromís adverteix que no veu en els informes jurídics cap referència a que la Declaració d’Impacte Ambiental del PAI està caducada. I, d’altre, asseguren que la llei obliga a informar a les persones amb terres a l’àmbit del projecte perquè tinguen la possibilitat d’optar a la gestió del programa. I, segons Àngel Oltra, això no s’ha fet.

El regidor va puntualitzar que l’equip de govern ha contractat una consultoria jurídica externa per a fer els informes perquè els tècnics de l’Ajuntament de Pego, en l’únic informe que han redactat, assenyalen que no poden resoldre l’expedient favorablement per dues irregularitats. És a dir, Compromís pensa que l’empresa contractada ha realitzat un informe a mida per a fer aquestes bases.

De manera que Compromís anunciava que ha fet una consulta per a esclarir si els qui aproven les bases estan incorrent en prevaricació. I, d’altra banda, Oltra assegurà que en aquest moment no hi ha cap lucre cessant, recordant que per ara, gràcies a que la condició d’agent urbanitzador va caducar en el seu moment, l’Ajuntament de Pego ha ingressat 1.200.000 euros.

Enrique Moll va tancar el debat mantenint que el PAI no està caducat, que Compromís no té cap informe que diga el contrari i que l’equip de govern està actuant dins la legalitat.

 

EL PROCÉS DE PARTICIPACIÓ PER AL NOM DE LA BIBLIOTECA ES MANTÉ SENSE CANVIS

En la sessió plenària també es va abordar una moció del Partit Popular en la qual proposava que la nova biblioteca municipal siga batejada amb el nom de Cervantes. Compromís i Ciudadanos plantejaren dues esmenes. Compromís demanava un procediment de participació ciutadana en què es recollira propostes de noms de dones pegolines del món de la cultura o la ciència. L’esmena de Ciudadanos era perquè en el procediment de participació que segueix obert i que finalitzarà el 13 de novembre, s’afegira el nom de Cervantes a les dues opcions que hi ha actualment, com són Carmel Giner Bolufer i Carmen Alemany Bay. El PP acceptà només l’esmena de Simón Ortolà a la seua moció. I així es va votar. Però, la proposta final només va rebre els vots a favor de PP, Ciudadanos i Ciutadans de Pego Independents. Socialistes i Compromís votaren en contra.

I en l’apartat d’assumptes d’urgència es va aprovar per unanimitat una moció presentada conjuntament amb motiu del 25N, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència Contra la Dona. Un text que reproduirem en properes edicions de l’Informatiu Ràdio Pego.

833 Visites
Hola!!