Compromís adverteix d’irregularitats en la reactivació del PAI Pego Golf

Aquesta vesprada se celebra el ple ordinari del mes de novembre a Pego, i sembla que hi haurà polèmica al voltant del punt tercer de l’ordre del dia. Punt en el qual l’equip de govern proposa l’aprovació de les bases de programació per gestió indirecta del PAI Pego Golf.

Una proposta que rebrà el vot en contra de Compromís per Pego, qui ha advertit de certes mancances en les bases d’adjudicació de la gestió. En una nota de premsa enviada ahir, la formació valencianista indica que «no veu en els informes jurídics externs, en els quals es basa l’aprovació de les noves bases, cap referència a la Declaració d’Impacte Ambiental del PAI caducada, ni a la notificació a les persones propietàries dels terrenys per a la gestió d’un nou programa».

A més a més, Compromís assenyala que aquestes bases han estat redactades per Urbs Jurídica Abogados S.L., un despatx d’assessorament jurídic i tècnic en matèria d’urbanisme d’Alacant, que també ha redactat altres tres informes jurídics per a l’Ajuntament. El regidor Àngel Oltra ha manifestat que els “sobta que en els diferents informes jurídics emesos pel despatx contractat per l’equip de govern, no se cite en cap moment la caducitat de la Declaració d’Impacte Ambiental (DIA), ni es faça cap referència al que això comporta segons la Llei d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge de la Comunitat Valenciana (LOTUP), ni a la Llei d’Avaluació Ambiental estatal”. Entenen els de Compromís que l’argument utilitzat per l’equip de govern, que assegura que la Declaració d’Impacte Ambiental no està caducada, pot ser motiu de prevaricaciós.

Els valencianistes remarquen també que no tenen constància que s’haja oferit la possibilitat de dur a terme la gestió del programa a totes les persones amb terres a l’àmbit del projecte, abans d’adjudicar-la a agents externs, tal com marca la llei.

Amb el seu comunicat, Compromís per Pego «adverteix d’aquestes irregularitats i de les possibles conseqüències legals en les que puguen incórrer els regidors i regidores si permeten l’aprovació de les bases sabent les mancances».

SOBRE EL NOM DE LA NOVA BIBLIOTECA MUNICIPAL

D’altra banda, en el punt quart de l’ordre del dia del ple ordinari de novembre es debatrà una moció presentada pel Partit Popular en la qual demana que la nova biblioteca municipal de Pego s’anomene Biblioteca Cervantes. Al respecte, Compromís ha presentat una esmena proposant noms de persones de la cultura i la ciència de Pego i fer una votació oberta a la ciutadania en dues fases.

Demanen els de la coalició que es realitze un “vertader procés participatiu». Segons paraules del regidor Edu Alcina, Compromís «vol que el nomenclàtor municipal reflectisca la importància de les dones a Pego. Per això demanen que els noms siguen proposats per la ciutadania, entre les dones del poble distingides en el món de la cultura o la ciència, per a fer una primera votació i decidir els més populars, seguida d’una segona votació entre els dos noms més votats per a arribar al màxim consens possible”.

El debat es produirà al saló de plens de l’Ajuntament de Pego a partir de les set de la vesprada i podrà ser seguit en directe a través de les nostres ones, en el 107,8 de l’FM i en www.radiopego.com. També s’emetrà pel canal de Youtube de l’Ajuntament de Pego.

883 Visites
Hola!!