El jutge condemna Carlos Pascual a 4 anys i 6 mesos d’inhabilitació per prevaricació

En el cas de la suspensió d’ocupació i sou, durant sis mesos, del Policia Local Rafel Moll per, segons la sentència “procedir en la seua qualitat d’Alcalde, malgrat l’obligació d’abstenir-se i sabent de la seua manifesta injustícia i d’obrar de forma manifestament il·legal i ‘torticera’, a incoar el mateix expedient disciplinari”.
El 25 de juny de 2012 Carlos Pascual tornava al jutjat del penal nº1 de Benidorm per a declarar sobre la suspensió en 2001 d’ocupació i sou, durant 6 mesos, a l’agent de la policia local Rafael Moll. En aquell moment Moll va presentar contra l’aleshores primer edil una denúncia per prevaricació. En 2007 es va dictar l’obertura de judici oral, onze anys després d’iniciar-se la causa. I és, justament per eixa dilació en el temps que el jutge atenua la pena.

El passat 20 d’agost de 2012 el jutjat del penal nº1 de Benidorm notificava a l’Ajuntament de Pego la resolució de la sentència. Els fets es remunten al 26 de febrer de l’any 2001. La sentència reconeix com a provats els fets que “el dia 26 de febrer de 2001 pel matí Carlos Pascual va tenir un incident amb l’agent de la Policia Local Rafael Moll quan este es trobava en funcions de servei regulant el trànsit, incident que no era aïllat ja que existia un clima d’enfrontament entre l’Alcalde i la Policia Local.

Després de l’incident Carlos Pascual va acudir a l’Ajuntament i una vegada allí va procedir en la seua qualitat d’Alcalde, malgrat l’obligació d’abstenir-se i sabent de la seua manifesta injustícia i d’obrar de forma manifestament il·legal i ‘torticera’, a incoar el mateix expedient disciplinari contra Rafel Moll amb l’argument d’haver-se girat en la seua presència i haver-li donat l’esquena, qualificant dits fets com a greus o molt greus”, explica literalment la sentència.

El policia sancionat va ser restituït en la seua plaça per una sentència judicial, que va obligar al Consistori a abonar-li les retribucions no percebudes durant la sanció, però el Policia Local va decidir acudir també a la via penal.

De la relació de fets anteriorment descrita en l’expedient -que és bastant més extensa del que hem reproduït- el jutge afirma que “es desprèn sense dubte l’existència d’una il·legalitat evident, patent, flagrant i clamorosa i un obrar ‘torticer’”.

La resolució del jutge és la de condemnar “a Carlos Pascual Sastre com a autor penalment responsable d’un delicte de prevaricació del article 404 del Codi Penal (amb l’atenuant molt qualificada de dilacions indegudes) a la pena de quatre anys i sis mesos d’inhabilitació especial per a treball o càrrec públic, i això amb expressa imposició de les costes processals causades en esta instància”.

El jutge aclareix que cap recurs d’apel·lació.
615 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!