El II Pla d’Igualtat de Pego vol implicar a tota la societat pegolina

A diferència del primer, que es va centrar principalment en el personal de l’Ajuntament de Pego, el segon pla d’Igualtat del que es presentarà un esborrany dissabte a migdia a la Casa de Cultura, vol anar més enllà i abraçar tota la societat pegolina perquè, en conjunt, s’avance cap a la igualtat, informava el regidor de l’àrea José Merí. Una altra de les novetats d’este segon pla és la vigència, ja que este tindrà una durada de 4 anys per a desenvolupar-se. La I jornada d’Igualtat de Pego s’iniciarà dissabte a les 10 del matí amb la ponència d’Aina i David González, ‘Els Plans d’Igualtat a Pego. Un abans i un després?’. També hi haurà ‘Contes per la Igualtat’ pel grup de Dones Cabal.

Demà dissabte, 23 de setembre, la Casa de Cultura de Pego acull la 1ª Jornada d’Igualtat. Organitzada per la Regidoria d’Igualtat, amb la col·laboració del grup de Dones Cabal i la Uned de Dénia, la jornada s’iniciarà a les 10 del matí. La finalitat d’esta iniciativa és, manifestava el regidor de l’àrea, José Merí, «impregnar la societat en matèria d’igualtat».

IMG-20170919-WA0001La jornada començarà analitzant la importància o l’efectivitat dels Plans d’Igualtat. Al capdavant de la reflexió estaran Aina González i David González que han estat directes en el títol triat per a la ponència que presentaran: ‘Els Plans d’Igualtat a Pego. Un abans i un després?». Això serà a les 10 del matí.

A les 12.15h., es presentarà l’esborrany del II Pla d’Igualtat de Pego i, sobre el mateix avançava Merí que existixen diferències substancials entre el primer i el segon. Entre d’altres, que el primer «estava de cul a la societat perquè estava sobretot centrat en el personal de l’Ajuntament. És per això que este segon pla és més ambicions i volem que arribe a tota la societat pegolina i involucrar-la en totes les polítiques d’igualtat que s’han de dur endavant durant els propers 4 anys».

L’elaboració d’este II Pla d’Igualtat per a Pego està duent-la a terme l’Observatori de la Dona de la Marina Alta de la Uned de Dénia.

Entre la primera ponència i la presentació de l’esborrany del II Pla d’Igualtat de Pego es farà el primer contacontes d’esta nova temporada que organitza el grup de Dones Cabal. En esta ocasió proposen ‘Contes per la igualtat’ que correran a càrrec de Rosa Maria Alemany. Això serà a les 11.30 del matí, el seu horari habitual. Però durant tot el matí hi haurà, al pati de la Casa de Cultura, hi haurà tallers basats en la igualtat per a xiquets i xiquetes a càrrec de la Jogoteca. I és que, assenyalava Merí, el que s’intenta és «involucrar a les famílies perquè mares, pares i xiquetes i xiquetes, puguen gaudir d’un matí igualitari».

El regidor d’Igualtat explicava que ja ha llegit el pla i assegura que es tracta «d’un pla ambiciós perquè arribe a tota la societat», amb noves estratègies com la creació d’una «comissió que implique a tota la societat» que es reunisca trimestralment per parlar, obertament, sobre igualtat i els problemes que s’hi troben per a arribar a ella amb l’objectiu d’anar eliminant-los o, almenys, disminuir-los.

 

1636 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!