El I Campus de bàsquet a Pego permet millorar aspectes de joc de manera individualitzada

En esta primera edició han estat 40 els xiquets i les xiquetes matriculats. Ahir van tenir sessió amb dos exjugadors i entrenadors de bàsquet, Edu Clavero i Carlos Vila. Amb ells han aprés, entre d’altres coses, la importància de sumar esforços en un equip en què tots els jugadors i jugadores aporten i per això cada membre ha de posar de la seua part. Demà el torn és per a l’entrenador del Gandia CB, Víctor Rubio. Dissabte des de les 10.30h., partit de bàsquet entre els jugadors de l’equip d’Elx de la Primera Divisió del Bàsquet en cadira de rodes i xarrada al voltant d’este esport per la seua part.
Del 4 al 9 de juliol a Pego té lloc el I Campus de Bàsquet organitzat pel Club de Bàsquet Pego. Una iniciativa que pretén dos objectius bàsics: «que els xiquets i les xiquetes s’ho passen bé, perquè així se’ls passa el cansament i perquè això significa que acabaran amb bones sensacions i voldran tornar. A més, que aprenguen alguna de les coses que van practicant al llarg de la setmana», explicava Pascual Miralles, coordinador del Club de Bàsquet Pego i també del Campus.




De moment, el segon dia de Campus la valoració és «positiva» atès que la gent «ha respost» a l’oferta presentada. 40 han estat els xiquets i xiquetes que s’han matriculat a esta primera experiència a Pego. Una xifra que, assegura el coordinador del bàsquet és bona «si tenim en compte l’oferta de Campus que hi ha pels pobles de les rodalies».

Miralles també admet que l’experiència del primer dia ja els permet «anar ajustant horaris» per fer més lleuger el Campus i els descansos. I és que s’ha de tenir en compte que este comença a les 9 del matí i finalitza a les 19h.




Per a entendre la dinàmica del I Campus de Tecnificació de Bàsquet a Pego hem de tenir en compte que durant l’any els xiquets i xiquetes que hi acudixen entrenen conceptes relacionats amb el joc a desenvolupar, però, assenyalava Pascual Miralles, «tens un equip i has d’entrenar per a competir». El Campus et dóna la oportunitat d’aprofitar cada sessió per a entrenar aspectes molt concrets: el bot, el passe, el tir… en definitiva «millorar aspectes tècnics dels xiquets intentant individualitzar-los al màxim possible». Això també s’aconseguix amb la presència al Campus d’entrenadors de bàsquet externs al club, alguns d’ells exjugadors de l’ACB, referents per a les joves promeses.




Els entrenadors externs, que en el cas del Campus pegolí són Edu Clavero, Carlos Vila i Víctor Rubio, que els xiquets i les xiquetes escolten una altra veu autoritzada que els subratlle la importància de diferents conceptes ja vistos al llarg de l’any.

Ahir el torn va ser per a Clavero i Vila que, van incidir en el fet que, si volen millorar «han de posar de la seua part. Han d’estar més atents, més concentrats», sense perdre de vista que el bàsquet «és un joc d’equip en el que tots sumem, en el que tots aportem», ressaltava Miralles.

Esta vesprada i demà durant tota la jornada, Víctor Rubio serà l’entrenador del I Campus de Bàsquet a Pego. Ell se centrarà en explicar a l’alumnat «el concepte de parades i eixides i el bot, quan el fem servir, per què i com. Al final de tot, prendre la decisió més correcta, el més difícil».

Dissabte, jornada de clausura, a les 11h., l’equip d’Elx de la Primera Divisió de Bàsquet en Cadira de Rodes jugarà un partit d’exhibició per fer veure com les barreres poden desaparèixer amb la tècnica i la passió per un esport com el bàsquet. En acabar el partit faran una xarrada del que significa per a ells este esport.

Però el I Campus de Bàsquet a Pego també té temps d’oci. Després de la sessió matinal els xiquets i les xiquetes baixen a la piscina municipal de La Trilladora per a refrescar-se. A més, després de dinar, tenen un parell d’hores en els que poden jugar a altres esports. A banda, dijous se’n van d’excursió a un parc aquàtic. Divendres i dissabte de vesprada es dedicaran a fer competició de tir i d’habilitat per a posar punt i final al I Campus de bàsquet de Pego.




Per al Club de Bàsquet Pego ha estat un repte organitzar un campus d’estes característiques, ja que «comporta molta feina, molt d’esforç i maldecaps perquè de vegades les coses no eixien com un pensa i les coses s’han d’anar canviant sobre la marxa». Això sí, es pren nota del que s’ha de corregir de cara l’any que ve si es reedita.
825 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!