130 matriculats a l’Escola d’Estiu de Pego

Enguany amb un canvi en el plantejament perquè els més majors només facen eixides i esports, evitant-los les manualitats perquè es va detectar el seu cansament de l’aula. Els més menuts sí que continuen realitzant manualitats a l’aula. Els divendres faran eixides conjuntes per conèixer un poc més la comarca: Castell de Forna, el Ràfol d’Almúnia, granja-escola i platja.
Dilluns passat, 4 de juliol, va començar l’Escola d’Estiu de Pego que organitza la Regidoria d’Esports i que enguany té la seua base d’operacions a l’escola Carolina Sala. L’Escola té una durada d’un mes i mig, fins el 12 d’agost, tot i que oferix tres modalitats de matrícula: 15 dies, un mes i un mes i mig. Dels 130 xiquets i xiquetes matriculats enguany, la majoria està matriculat per a passar 15 dies a l’Escola d’Estiu. No obstant això, explicava la coordinadora d’Esports, coordinadora també de l’Escola d’Estiu, Rosa Maria Bolta que «quan els 15 dies s’acaben, tots repetixen 15 dies més». Hi destacava Bolta que enguany entre l’alumnat matriculat hi ha xiquets i xiquetes amb algun tipus de discapacitat, «perquè estem oberts a què participen en la nostra escoleta i intentar ajudar i que s’integren en els distints grups d’alumnes».




Els 130 matriculats i matriculades estan dividits per edats en 7 grups: un de 4 anys, un de 5 anys, un de 6 anys, un de 7 anys, un de 8-9 anys, un de 10 anys i finalment, un grup de 11-12. La majoria de grups tenen entre 15 i 18 alumnes, el grup dels més majors (11-12 anys) compta amb 26 alumnes i el grup de 5 anys té 25 alumnes. Tots ells i elles estan sota la cura de 8 monitors/es i un reforç.




Després de l’experiència adquirida amb els anys d’organització de l’Escola d’Estiu des de la Regidoria d’Esports enguany s’ha optat per canviar el plantejament de cara a l’alumnat de més edat de l’Escola d’Estiu «perquè estan massa cansat d’estar dins l’aula», explicava Rosa Maria Bolta. Amb esta premissa, «els majors enguany no fan manualitats», sinó que les sessions estan més enfocades a fer eixides i esports.

Algunes de les eixides que tenen programades són: baixar en bici a la marjal, pujar al Castell d’Ambra o participar en un joc semblant al Trivial en el què «hauran de preguntar a la gent del poble o fer-los ballar o cantar. En definitiva, una manera perquè intenten relacionar-se amb la gent del poble» des d’una perspectiva bastant diferent a l’habitual.




En l’apartat esportiu, l’objectiu de l’Escola d’Estiu és que «coneguen altres esports diferents al futbol i al bàsquet», així, a més d’acudir dos vegades per setmana a la piscina municipal La Trilladora —fins ara només ho feien una vegada—, els grups de 10 i 11-12 anys també realitzaran una competició de tennis al Club de Tennis i practicaran l’escalada al rocòdrom del Centre Excursionista de Pego, on també els parlaran de senderisme. Una manera d’apropar-los clubs d’esports més minoritaris que també es practiquen al municipi.



Els més menuts de l’Escola d’Estiu continuen practicant esport i també manualitats a l’aula. Però també fan eixides i és que els divendres és el dia reservat per fer activitats col·lectives, més concretament excursions conjuntes. Enguany tenen programat desplaçar-se fins el Castell de Forna, on Arrels Marinades serà el grup encarregat d’explicar-los els orígens i usos de la fortalesa. Tindran una trobada amb altres escoles d’estius al Ràfol d’Almúnia. Visitaran una granja-escola i, per últim, tenen programat gaudir tots i totes junts de la platja.




Amb esta programació, hi destacava la coordinadora d’Esports i de l’Escola d’Estiu, Rosa Maria Bolta, «els xiquets venen i s’ho passen bé, perquè repetixen». Assegurava que una de les claus és que «els expliques quatre conceptes bàsics per practicar un o altre esport i els deixes via lliure per practicar-lo», diferenciant així la formació reglada de la no reglada i proporcionant un espai d’oci i educació durant un període eminentment de vacances.

993 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!