El grup immobiliari VAPF ha comprat la urbanització Penya Roja

La companyia VAPF, que té seu a Benissa i està especialitzada en la promoció, construcció i comercialització d’habitatges i residencials de luxe al llarg de la Costa Blanca, ha adquirit vora els 800.000 metres quadrats de parcel·les amb sòl finalista en el pla parcial Penya Roja, que en el seu moment van ser propietat de la promotora Martinsa Fadesa. Informació que ha avançat aquest matí el diari Alicante Plaza, i que  ha estat confirmada per la regidora d’Urbanisme, Laura Castellà.


La regidora ha destacat que l’ajuntament ha informat a l’empresa de la situació de les parcel·les.

Sembla que la nova propietària, VAPF, contempla la possibilitat de finalitzar el residencial que en el seu moment projectà la companyia de Fernando Martín amb la construcció d’aproximadament 1.200 habitatges unifamiliars -algunes d’elles, ja compten amb l’estructura alçada-, amb una inversió conjunta superior als 200 milions d’euros.

VAPF sosté que la inversió que va a fer suposarà un important impuls a l’economia local i generarà riquesa i ocupació per al municipi de Pego i tota la comarca de la Marina Alta. Des de la Regidoria d’Urbanisme es considera que aquesta és una bona notícia.

Tot el pla parcial Penya Roja estava en subhasta des de l’any passat. Va haver una primera convocatòria, però ningú li la va adjudicar. La segona, convocada el mes de setembre passat, va reunir tres ofertes finalistes, i els liquidadors l’han adjudicada a VAPF. Es va establir un preu mínim de 15,4 milions d’euros per a un pla parcial que compta amb una edificabilitat de 170.765 metres quadrats i la possibilitat d’alçar fins a 1.183 habitatges.

La urbanització de Penya Roja es va iniciar a principis dels anys 2003 i arran de la crisi immobiliària, en el 2008 l’empresa de Fernando Martín, va entrar en concurs de creditors i es va paralitzar la urbanització, amb algunes estructures ja alçades. En 2011, en superar Martinsa Fadesa el concurs, va intentar revitalitzar la urbanització, però en 2015 els bancs creditors no acceptaren l’oferta de sanejament dissenyada per la pròpia empresa. Al setembre de 2015 es va iniciar el procés de dissolució de Martinsa Fadesa, ordenat per un jutge concursal de A Corunya.
1557 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!