El Govern aprova el jutjat penal per a la Marina Alta

Més de la meitat dels casos que actualment es tracten a Benidorm corresponen a la nostra comarca i suposa un desplaçament d’advocats, policies i testimonis fins a la Marina Baixa.
El Jutjat Penal de Dénia, una reivindicació de tota la Marina Alta, pot ser una realitat en breu. El Ministeri de Justícia ha aprovat la seua creació, que no sols era demandada pels professionals del dret; l’absència d’un jutjat que conega els casos penals a la Marina Alta obligava tant ciutadans com forces de seguretat de la comarca a desplaçar-se contínuament fins el Jutjat Penal de Benidorm.

La creació del jutjat a Dénia ha sigut possible gràcies a una fórmula que ho permet sense necessitat de modificar la Llei de Demarcació i Planta per a deslligar la Marina Alta de la jurisdicció penal de Benidorm, un procediment que haguera sigut molt més costós en el temps per a aconseguir el mateix objectiu. Finalment, l’opció triada pel ministeri consisteix a crear un segon Jutjat Penal de Benidorm, però amb seu a Dénia, per al que no cal dur a terme la modificació legislativa.

Es tracta d’una fórmula en què treballaven des de fa temps el ministeri i la Conselleria de Justícia per a dotar a la Marina Alta d’un Jutjat Penal. Cal recordar que més de la meitat dels casos penals que es tracten a Benidorm corresponen a la Marina Alta, per la qual cosa la decisió pareix plenament justificada.

Durant el passat any 2005, el col•lapse dels jutjats es va agreujar respecte a l’any anterior després de créixer en un 40% els casos penals pendents de resoldre. I això que el col•lapse ja era de magnitud, perquè els jutjats deniers tracten més del doble d’assumptes del límit màxim establert pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

419 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!