El futur immediat de Creama es resol hui

A partir de les 13:30h., es reunix la Junta General del Consorci comarcal per tal d’avaluar les opcions d’ajustament que hi ha damunt la taula. Prèviament, la Taula de Contractació es reunia amb representants dels treballadors/es de Creama.
La Junta General del Consorci Per a la Recuperació Econòmica i de l’Activitat de la Marina Alta (Creama) es reunix hui, a les 13:30h., per a aprovar mesures que alleugerisquen econòmicament el consorci. Tot indica que estes mesures estaran enfocades a l’acomiadament de part del personal que conforma Creama. Un símptoma d’esta suposició és que prèviament a la Junta General, la Mesa de Contracció s’ha reunit, a les 10h., amb representants dels trebralladors i treballadores del consorci.

Un altre símptoma evident sobre el fet que el personal és el punt de mira de les mesures que eixiran de la Junta General per tal d’estalviar és l’article que hui publicava Las Provincias en el que s’assegura que hui “es plantejarà l’acomiadament de quatre treballadors/es interins, el que suposarà que s’aprime l’estructura de Serveis Generals” i alhora, explica, no perjudique “els serveis que es presten en els municipis consorciats”.

Segons declaracions del president del Consorci Alejandro Morant, a Las Provincias, “es mantindran els llocs de gerent, un tècnic i un auxiliar a Dénia i el màxim de personal possible en les diferents delegacions del Creama”.

L’última proposta que, sembla ser hi ha damunt la taula de la Junta General de Creama és la de quatre acomiadaments, una xifra inferior a la idea original que pretenia desprendre’s de huit treballadors/es. No obstant, si finalment la xifra fora de 8 persones menys a Creama, suposaria que alguns municipis haurien de tancar l’oficina i deixar de prestar els serveis. Una circumstància que va fer reaccionar alguns alcaldes i delegats de Creama per demanar que fos Serveis Generals qui assumira un major pes en els acomiadaments.

Segons la informació de Las Provincias els acomiadats seran interins. D’altra banda, la Junta General també plantejarà el fet de “no renovar contractes del personal laboral”.

Per la seua banda, fonts pròximes al Comité d’Empresa van assenyalar ahir que van presentar una proposta a la direcció per a evitar els acomiadaments. Segons van indicar proposen la reducció de la jornada laboral un 25% i la supressió d’alguns càrrecs directius.

Davant este fet el President de Creama va lamentar ahir que esta proposta «arribe un mes després» i va assegurar que la presentarà a l’assemblea per al seu posterior debat en la mateixa.
733 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!