El futur de l’esport pegolí està en la gimnàstica rítmica, el tennis, el ballet, la natació o el karate

Estes són algunes modalitats que, tot i minoritàries, tenen una continuïtat important al municipi amb èxits col·lectius i individuals, com es va deixar clar durant la VII Gala de l’Esport de Pego que es va celebrar dissabte passat.


En el transcurs de la VII Gala de l’Esport de Pego van passar
per l’escenari molts clubs i associacions esportius. Les primeres les xiquetes de ballet, que feien una demostració pràctica del que han aprés durant este curs. Després d’eixes exhibicions van rebre un diplomat per certificar l’aprofitament de les classes.A continuació pujaven a l’escenari els i les representants del Club de Tennis. El seu president, Pascu Vicens agraïa a David Robles, director de l’escola de tennis i als seus monitors, Ximo i Jordi, la gran tasca que estan fent. Així mateix, agraïa a la directiva del Club el recolzament que fa tants anys que li donen. Per la seua banda, Jordi Llambies, com a membre de la directiva, soci, però també com a monitor del Club de Tennis, en nom de David Robles, agraïa als xiquets i xiquetes l’esforç que han fet durant tot l’any i que fa que vagen millorant any a any.

I de la pista de terra ens n’anem a l’aigua. El Club de Natació repartia medalles a tots els seus nadadors i nadadores i, a més, destacava aquells i aquelles que «al llarg de tota la temporada han quedat els primers de la seua categoria», com és el cas de Laura Sastre en la categoria de Prebenjamí femení; Carlos Siscar, en Prebenjamí masculí; Sofia Siscar, Benjamí femení; Pau Sastre, Benjamí masculí; Elsa Osuna, Aleví femení; Leo Fuster, Aleví masculí; Luna Van Dongen, Infantil femení; Jaume Pelús, Infantil masculí; Lisa Kristoff, Cadet femení; Víctor Durbà, Cadet masculí; Julia Buigues, Júnior femení; Guillem Sastre, Júnior masculí. El Club de Natació també feia un reconeixement a la nadadora més veterana, Alicia Torrado Romero, una jove que, «amb tan sols 6 anys va nadar a la primera lliga comarcal de natació organitzada pel CEMA».

S‘afegia a la festa de l’esport pegolí, una nova modalitat que fins ara no havia estat encara present en la gala, el karate. Pujaven a l’escenari per entregar diploma a tot l’alumnat que enguany ha assistit a classes.


La gimnàstica rítmica del Club de Rítmica
La Lluna enguany venia carregat de medalles a la VII Gala de l’Esport de Pego, com explicava, Nieves, la seua entrenadora, qui destacava que es tracta d’una disciplina que duu aparellada «molta dedicació». Un esforç que agraïa a «eixos pares que ens acompanyen en totes les competicions». Esta temporada les gimnastes del Club de Rítmica La Lluna han aconseguit 22 medalles. El trio aleví i el minibenjamí, aconseguien medalla d’or. En la competició del CEMA, les gimnastes aconseguien medalla de plata en un trio d’aro. També en juvenil s’aconseguia la plata comarcal. Declarava Nieves, però, que per a ella «no són importants totes eixes medalles, sinó l’esforç que fan estes xiquetes dia a dia treballant». Així mateix ressaltava que, «el més important és que vinguen d’altres clubs a demanar-me a les meues xiquetes. Això és molt important, que els clubs es fixen en elles, com de bé ho fan a la pista».

Passaven per l’escenari també els xiquets que practiquen futbol sala i les xiques que practiquen voleibol, un grup «minoritari i femení», explicava la coordinadora d’Esports, Rosa Mari Bolta, qui al mateix temps els donava el suport de la regidoria per «continuar endavant». El seu entrenador, Óscar, els donava les gràcies perquè, era per elles que s’havia recuperat la pràctica del voleibol a Pego.

La gimnàstica rítmica tornava a estar present en l’escenari. En este cas, pujaven les xiquetes del Club de Rítmica Colors. Les veus tendres d’algunes d’elles expressaven el seu agraïment a les persones i entitats que fan possible que puguen practicar l’esport que els agrada. Entre les persones destacades, la seua professora, Ester, «per la dedicació infinita, la disciplina i l’entusiasme que ens transmet». Entre els trofeus aconseguits enguany, la medalla de plata d’aro de Vera, en la competició del CEMA. També han participat en el Trofeu Mediterrani amb diversos pobles de la província de la València, sentint-se molt orgulloses de pujar al pòdium en el nom de Pego.

 

2602 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!