El president de la Generalitat reivindica un ecosistema informatiu «potent, obert, plural i lliure»

Va ser ahir durant el lliurament dels I Premis de Comunicació de la Generalitat Valenciana, celebrat a l’Hemisfèric. Els guardons van reconèixer a Radio Alicante Cadena Ser, als treballadors i les treballadores de RTVE CV, Iñaki Zaragüeta, Chari García Cubells, Ramón Climent, El Flaco, Dani Nebot i les xarxes del 112. El disseny dels guardons va còrrec a càrrec de l’artista pegolina Inma Femenia, qui va estar present durant la cerimònia, com també els dos representants de la XEMV que van formar part del jurat. Els guardonats i les guardonades es va subratllar la importància d’uns espais de comunicació lliures d’ingerències polítiques per a poder informar la ciutadania amb independència.

Durant el lliurament dels I Premis de Comunicació de la Generalitat Valenciana, presidits pel cap del Consell, Ximo Puig i amb una àmplia representació del consellers i conselleres, a més de la vicepresidenta i el president de les Corts, van tenir un tint informal i es van desenvolupar amb agilitat i rapidesa. En este context, el president de la Generalitat, Ximo Puig, va reivindicar un ecosistema informatiu «potent, obert, plural i lliure», i va ressaltar la seua importància per a aconseguir «una societat avançada i cohesionada».

Els guardons han reconegut a Radio Alicante Cadena Ser, els treballadors i les treballadores de RTVE CV, el corresponsal de la Razón Iñaki Zaragüeta, la publicista Chari García Cubells, el periodista de proximitat Ramón Climent, el fotoperiodista el Flaco, el dissenyador Dani Nebot i les xarxes del 112. Amb estes 8 categories, «la Generalitat vol situar el món de la comunicació en el lloc que li correspon», manifestava Puig en l’acte d’entrega de la la I edició dels Premis de Comunicació de la Generalitat. El responsable del Govern valencià va defensar els drets dels i les professionals de la comunicació, col·lectiu «molt castigat per la crisi» en els passats anys, recordava.

Guardons dissenyats per l’artista pegolina Inma Femenía

Puig va donar les gràcies a les i els professionals de les diferents branques de la comunicació per visibilitzar una Comunitat Valenciana «viva, dinàmica i creativa» i per traslladar els valors de la mateixa, com, per exemple, amb la cobertura de l’arribada al Port de València de l’Aquarius, segons apuntava el president.

Ahir representants de la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes van assistir al lliurament dels I Premis de Comunicació de la Generalitat Valenciana. Durant el transcurs de la cerimònia, els guardonats i les guardonades van posar de relleu la importància d’haver encetat estos premis que reconeixen un sector, el de la comunicació, moltes vegades focus de crítiques. Així mateix, es va subratllar la importància d’uns espais de comunicació lliures d’ingerències polítiques per a poder informar la ciutadania amb independència sobre qualsevol tema i des dels punts de vista més rellevants d’un esdeveniment perquè siga la ciutadania qui trie el sentit que li donen a la notícia. En definitiva, una comunicació lliure, independent i amb vocació de servei públic.

Modalitats periodístiques

Ràdio Alacant Cadena Ser va complir este mes de febrer 85 anys des de l’inici de les seues emissions, trajectòria en què ha sigut «testimoni, altaveu i en alguns casos protagonista» dels canvis de la ciutat d’Alacant, segons va apuntar el seu director, Eduardo Rosales, al recollir el premi. L’emissora ha sigut premiada en la categoria de Radiodifusió.

D’altra banda, la modalitat de Televisió ha reconegut el compromís de la plantilla de RTVE Comunitat Valenciana per una radiotelevisió pública de qualitat, amb especial menció de les integrants del col·lectiu ‘Dones RTVE’. A l’arreplegar el premi, Izaskun Fernández, vocal del Consell d’Informatius de RTVE, i Arantxa Torres, del moviment ‘Dones RTVE’, han defensat una radiotelevisió «independent i lliure d’ingerències partidistes».

El Premi Xarxes Socials i Nous Formats ha sigut per a l’equip de xarxes del 112 de la Generalitat, per la seua aposta nova en l’ús d’estes ferramentes virtuals per a agilitzar la informació i la coordinació en casos d’emergència.

El periodista Iñaki Zaragüeta, delegat del diari La Razón en la Comunitat, ha obtingut el Premi Premsa Escrita, mentres que Ramón Climent, que ha reivindicat el valor de ser «periodista de poble», ha rebut el Premi Comunicació de Proximitat per la seua prolongada carrera en la premsa local en les comarques de l’Alcoià i El Comptat.

La trajectòria de José García Poveda “El Flaco” ha sigut reconeguda amb el Premi de Fotoperiodisme, i el dissenyador gràfic Dani Nebot ha rebut el Premi de Disseny i Il·lustració. 

Chari García Cubells, publicista i professora en la Universitat CEU-Cardenal Herrera especialitzada en igualtat en la representació, ha arreplegat el guardó de Publicitat.

1587 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!