El fòrum Innovem Junts analitza el paper del territori com a factor estratègic i diferenciador

Tècnics especialistes, empresaris i consumidors es van reunir al Centre de Desenvolupament Turístic (CDT) Marina Alta per a debatre sobre el territori com a factor estratègic i diferenciador per a augmentar la competitivitat del teixit empresarial. Entre els objectius consolidar la identitat del territori, optimitzar la cadena de valor i incorporar les tecnologies com a font de possibles solucions sense alterar l’autenticitat dels productes.
Dénia va ser ahir la seu de la quarta edició del fòrum autonòmic Innovem Junts organitzat per l’Institut de la Mitjana i Xicoteta Empresa (IMPIVA), amb la col•laboració de Creama. Allí, tècnics especialistes, empresaris i consumidors es van reunir al Centre de Desenvolupament Turístic (CDT) Marina Alta per tal de debatre sobre el territori, vist aquest, com a factor estratègic i diferenciador per a augmentar la competitivitat del teixit empresarial.

El president de Creama, el diputat de Promoció i Desenvolupament Local, Juan Roselló, va obrir la jornada i es va referir a la innovació i el territori com a ferramentes “per a mantindre vives les empreses i com a referent de modernitat i una manera de guanyar el futur”.

En el primer pannell d’experts es va tractar de la gestió de l’ecosistema territorial amb els testimonis de Carolina Punset, exposant la seua experiència amb el projecte Enoaltea, José Navarro, explicant el projecte Cides i Antonio Vicente, qui portava a exposició la seua experiència amb el projecte Panamà Jack.

D’altra banda, Lusi Callarissa, de la Universitat Jaume I, es va referir a la relació de l’empresa amb el seu entorn i a la importància de comptar amb una marca territorial “per a fer-nos visibles, valuosos i diferents en un entorn de globalització i de desenvolupament tecnològic”. Per a això és necessari, segons la seua opinió, la implicació directa de tots els sectors productius, de la ciutadania i “actuar amb autenticitat”. Com a exemples de marques territorials es van tractar la del Parc Industrial d’Elx i la del Mercat de Dénia i es va analitzar la identitat corporativa dels productes. A més, Juan Manuel Urquizu i Teodoro Mora van tractar la marca de garantia Innovem Junts.

La sessió de la vesprada va estar dedicada a l’enogastronomia com a eix del desenvolupament sostenible del territori, amb la participació de Carlos Parra, José Antonio Tobies, Andreu Costa i Joan Llobell. El fòrum va concloure amb una demostració de la cuina autòctona o del territori a càrrec de Francisco Morales, del Restaurant Paco Morales-hotel Ferrero de Bocairent, Jordi Garrido, del Restaurant Portal Fosc de Xàtiva, i Rafael Soler, del Restaurant Joel de Dénia.

Els objectius del fòrum Innovem Junts eren consolidar la identitat del territori, optimitzar la cadena de valor (en la que es té en compte productor, transformadors, distribuïdors i consumidors) i incorporar les tecnologies com a font de possibles solucions sense alterar l’autenticitat dels productes. A més, es va apostar també per reforçar la importància de la intercooperació entre empresa i territori.
650 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!