El Festival d’Arts Escèniques del Carnestoltes anirà de contes

La festa més popular de Pego, el Carnestoltes, va ser presentada ahir en la Fira Internacional de Turisme (Fitur). La comitiva pegolina encapçalada per l’alcalde Enrique Moll va donar a conèixer ahir, en l’estand de la Comunitat Valenciana, els detalls de l’esdeveniment que ocupa el mes de febrer amb la seua trilogia, la Baixà del Riu Bullent, el Carnestoltes i la Pinyata, a celebrar els dies 2, 10 i 17 de febrer i amb el Festival d’Arts Escèniques com a pedra angular.

La regidora de Festes, Anna Llopis i l’edil de Turisme, Ricardo Sendra, van ser els encarregats de dirigir la presentació davant un nombrós públic. El responsable de Turisme va incidir en la importància de les festes com a reclam turístic.

Per part seua, l’edil de Festes va desgranar els detalls de la trilogia del Carnestoltes 2024, i afirmà que “les bones històries sempre tenen tres parts”. Llopis va començar explicant els orígens de la Baixà del Riu, als anys 80. 40 anys després s’ha convertit en el punt de partida del Carnesoltes pegolí. “És una jornada festiva que conjumina diversió, però també compromís amb el medi ambient”, va puntualitzar.

Sobre el Carnestoltes, Llopis va destacar la importància d’aquesta festivitat dins del mapa valencià recordant que “ha arribat a albergar a més de 30.000 persones en una sola nit, cal recordar que vivim en un municipi de 10.000 habitants”. L’edil va recalcar l’aposta de l’executiu per millorar el format “respectant sempre la tradició. Decidim afegir una nova part, el Festival d’Arts Escèniques en el qual participen al voltant de 300 artistes entre músics i ballarins repartits en set escenaris”.

Llopis va revelar que enguany el festival està dedicat als contes infantils, per la qual cosa els escenaris estaran decorats amb aquesta temàtica. També es va mostrar ahir en la presentació els cartells i els vídeos de la campanya promocional en els quals les protagonistes són veïnes del municipi. Al respecte, Anna Llopis comentà que “Hem decidit donar-los el protagonisme perquè, malgrat que sempre ha traspassat fronteres, el Carnestoltes de Pego es viu amb amics i la família. L’arrelat sentiment d’estima per aquesta festa s’ha traslladat de pares a fills i a nets”.

L’edil va finalitzar la presentació recordant que el tancament de la trilogia el marca la Pinyata, una festa molt estimada pels veïns i veïnes. “Les millors històries es conten en tres parts”, va concloure, abans de donar pas al vídeo promocional d’aquest any del Festival d’Arts Escèniques, que ha servit com a tancament”.

Fitur continua hui al recinte IFEMA de Madrid. La delegació pegolina tancarà la seua participació en la fira la presentació de les rutes ciclistes que s’ha recopilat en fullet i que convertixen el municipi pegolí en una destinació ideal per als amants de l’esport de les dues rodes; i també es donarà a conéixer la nova APP de realitat augmentada que ajudarà els visitants a conéixer millor tots els racons històrics de la localitat.
762 Visites
Hola!!