Pego mostra en Fitur la seua aposta pel cicloturisme i la tecnologia virtual

Pego ha tornat a ser protagonista en la tercera jornada en Fitur (Fira Internacional de Turisme), i esta vegada per partida doble. Al llarg del matí la comitiva pegolina ha passat per l’estand de la Comunitat Valenciana per a presentar dues novetats relacionades amb el turisme.

La primera de les presentacions, a càrrec del regidor de Turisme Ricardo Sendra, s’ha dedicat al ciclisme, esport que ha fixat al terme municipal de Pego com un dels llocs més importants per a la seua pràctica. De fet, en els últims anys s’ha notat un notable augment de presència ciclista, “més del que ja hi havia”, ha matisat el regidor.

Per a això s’han recopilat una sèrie de rutes, un total d’11, que parteixen i tenen la seua meta en el terme municipal de Pego per a fer les delícies dels amants d’este esport. Rutes de diferents nivells de dificultat dirigides tant a aficionats com a professionals. “Molts dels millors equips ciclistes s’entrenen en el nostre territori, de fet a Pego s’han obert recentment espais per a albergar als ciclistes”.

Estos recorreguts circulars que arranquen i finalitzen en el terme municipal pegolí, passant per punts emblemàtics de la comarca: Les 4 Puntetes, Forna-Pedreguer-Sorells, Pla de Petracos, La Llancuna, Colla de Laguar, Les Valls, Coll de Rates, El Mur de Tollos, Bérnia, Pantà de Beniarés i Alt Miserà.

El nostre territori és ideal per a la pràctica del ciclisme, així ho confirma la contínua presència d’esportistes, per això creiem que hem d’apostar per potenciar este tipus de turisme, respectuós amb el medi ambient”, ha conclòs Sendra.

La segona presentació de la jornada s’ha dedicat per a donar a conéixer l’aposta de Pego pel turisme virtual amb la incorporació de l’aplicació CultuAR, una app personalitzada i totalment gratuïta per al turista, basada en la realitat augmentada que pretén posar en valor els punts d’interés turístic i patrimonials del municipi en el qual s’implementa, mitjançant la detecció de superfície i el geoposicionament.

Concretament, s’han inclòs en esta App un total de 30 llocs d’interés (capella de l’Ecce-Homo, església de l’Asunción, Portal de Sala, Marjal…) i 11 rutes (culturals i de senderisme). Un dels apartats més destacats és el disseny en 3D del recinte emmurallat del segle XIII, amb les seues 3 portes i 16 torres. “Es tracta d’una aposta combinar turisme patrimoni i noves tecnologies, esta aplicació aporta informació important per a entendre tot el que es visita en el nostre municipi. A més podem transportar-nos al passat i observar i conéixer part de la història de Pego gràcies a esta tecnologia”, ha apuntat el regidor de Turisme, Ricardo Sendra durant la presentació en l’estand de la Comunitat Valenciana.

Informació virtual

Quant al seu funcionament, l’aplicació CultuAr genera senyalística virtual a través del geoposicionament el que, en combinar-se amb la realitat augmentada, permet identificar punts d’interés tant en el municipi com en entorns naturals, que oferiran informació virtual. Això no suposa cap impacte per al medi ambient, ja que no és necessari introduir elements físics en els ecosistemes en els quals s’utilitze CultuAR.

A més, els municipis que aposten per esta línia de digitalització, com Pego, entren a formar part de la primera comunitat de destinacions turístiques amb Realitat Augmentada d’Europa. “És també una aposta per preservar i potenciar el nostre patrimoni”, ha apuntat la regidora de Patrimoni i Memòria Històrica, Laura Castellà, també present a aquesta segona presentació.

Crear sinergies per a millorar el turisme

Amb la presentació de la nova APP ha conclòs la participació de Pego en este nou certamen de Fitur. “Han sigut tres dies intensos on hem pogut presentar al món algunes de les nostres virtuts, com la nostra rica gastronomia, les nostres festes més importants i nostre entorn natural, un espai idoni per a la pràctica d’esport”, ha comentat l’alcalde, Enrique Moll.

L’edil ha indicat que a més de les tres presentacions, la comitiva que ell mateix ha encapçalat ha estat participant en diferents reunions, tant amb municipis d’altres punts d’Espanya i fins i tot amb representants d’altres països, per a entaular relacions, crear sinergies i arribar a acords dels quals puguen proliferar iniciatives que l’executiu local vol posar en marxa per a millorar l’apartat turístic. “L’objectiu és conéixer noves perspectives, obrir-nos a noves opcions i continuar treballant per a millorar”, ha conclòs el munícep, qui també ha volgut agrair “el treball dels edils que han estat estos dies ací representant a Pego, així com als restauradors que van participar en la primera jornada de Fitur amb un impressionant showcooking; sense oblidar a l’equip tècnic que també ha estat treballant des de Pego perquè tot eixira a la perfecció”.

293 Visites
Hola!!