El director mèdic del Centre de Salut de Pego afirma que la situació és “extremadament complicada”

Sanitat detecta un brot de coronavirus a l’Atzúvia amb nou persones contagiades i d’origen social

En l’actualització de les dades de la pandèmia a la Comunitat Valenciana, oferida ahir de vesprada per la Conselleria de Sanitat, es detalla un total de 83 brots de contagi del coronavirus. 9 a la província de Castelló; 26 a la d’Alacant i 48 a la província de València.

Al Departament de Salut de Dénia s’ha detectat quatre brots entre el dilluns i el dimarts, el més nombrós a l’Atzúvia, d’origen social, amb 9 casos registrats; també ha hagut un altre a Xàbia en l’àmbit educatiu i 8 persones contagiades. Un tercer brot s’ha registrat a Gata de Gorgos, d’origen social i 5 persones infectades i el quart correspon a Dénia, és d’origen laboral i hi ha 4 casos.

El doctor Carlos Juan, director mèdic del Centre de Salut ens ha descrit aquest matí quina és la situació actual de la zona bàsica de salut de Pego quant al nombre de contagis.

Pel que fa a la situació dels recursos sanitaris en la zona bàsica de salut de Pego, el doctor Juan ha explicat que la setmana que ve es tancarà durant 3 dies els consultoris auxiliars. Serà els dies 28, 29 i 30 i d’aquesta manera els recursos humans seran destinats al Centre de Salut de Pego, que té una càrrega important de treball en aquestos moments.

Responsabilitat ha estat la paraula més emprada pel director mèdic del Centre de Salut de Pego aquest matí. Afirma que ja no hi ha cap excusa per a actuar amb responsabilitat i de no fer-ho, tornarem arrere.

El doctor Juan ha insistit, una vegada més, en què el major nombre de contagis s’està donant en l’àmbit social, en les reunions amb familiars i amics, les quals considera totalment prescindibles en aquestos moments. És per això que, a través de les ones de Ràdio Pego, Carlos Juan envia un missatge directe, destinat, especialment, als joves.

A més, també ens ha parlat de la vacuna contra el coronavirus, la qual serà aplicada a Espanya a partir del dilluns, però, segons diu, no serà una solució a curt termini. A més, aquesta vacuna arriba amb moltes incògnites.

En aquesta reunió amb el director mèdic del Centre de Salut també ha participat la regidora de Sanitat, Alicia Siscar, qui ha demanat al doctor Carlos Juan que aclarira els dubtes que hi ha entre la població al respecte de les proves de detecció del coronavirus perquè hi ha qui vol fer-se-les per tal de reunir-se en els pròxims dies amb la família i amics.

Així queda clar que la única mesura eficaç és actuar amb responsabilitat.
2174 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!