Pego demanarà una subvenció a l’IDAE per a 2 projectes de reducció d’emissions de CO2

Aquest matí en un ple extraordinari la corporació municipal ha aprovat en els vots a favor de PSPV, Ciutadans de Pego i PP i les abstencions de Compromís i Ciudadanos, sol·licitar al Instituto para la Diversidad y Ahorro de Energia (IDAE) una subvenció per a finançar 2 projectes de reducció de les emissions de CO2 al Medi Ambient.

La regidora de medi Ambient, Laura Castellà, explicava aquest matí a la corporació en què consistia la sol·licitud de la subvenció i per a quins projectes era.

El primer dels projectes està valorat en 999.828 €. Servirà per a canviar la totalitat de l’enllumenat públic del municipi a LED, el que suposarà un estalvi del 81% d’energia en el moment que es modifiquen els 18 comptadors.

La subvenció demanada ascendeix al 50% del cost del projecte, l’altra meitat, uns 499.000€, l’hauria d’afrontar l’Ajuntament de Pego.

El segon dels projectes que s’ha proposat a la convocatòria de subvencions de l’IDAE és la renovació de part de la flota de vehicles municipals.

Aquesta acció està valorada en 124.530 €, amb la que s’adquiriran 5 vehicles elèctrics, un d’ells destinat al departament d’Urbanisme i els altres quatre al departament de Serveis i Manteniment.

Amb la eliminació del combustible dièsel de la meitat de la flota municipal, suposarà un estalvi d’emissions del 75%.

Laura Castellà ha recalcat en el plenari que ‘totes les accions que portem a terme des del consistori estan alineades amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Des de l’oposició, tant Ciudadanos, com els populars i compromís han posat l’accent en que la sol·licitud de la subvenció es presenta tard, a tan sols 7 dies de que finalitze l’any i el termini per a presentar les peticions.
1104 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!