El Departament de Salut de Dénia subministra 22.000 vacunes contra la grip en el primer mes de campanya

Suposa el 80% de les dosis assignades per la Conselleria de Sanitat a la Marina Alta. Les autoritats insistixen en la importància de vacunar el personal sociosanitari i a les persones majors de 60 anys.
El Departament de Salut de Dénia va camí de complir amb els objectius fixats per a la prevenció del virus de la grip. En el primer mes de campanya s’han subministrat 22.000 vacunes, la qual cosa suposa un 80% del total de dosi assignades a la comarca de la Marina Alta.

El Cap del Servei de Medicina Preventiva de l’Hospital Marina Salut, el Dr. Antonio Valdivia, ha confirmat la bona evolució que està tenint la campanya de vacunació contra la grip, que es prolongarà fins al pròxim 31 de gener. El doctor Valdivia s’ha mostrat especialment satisfet amb la quantitat de professionals sociosanitaris que ja s’han vacunat, i el percentatge de la qual ascendix al 55%, «per damunt de l’objectiu marcat per la Conselleria». No obstant això, ha insistit en la importància de no abaixar la guàrdia perquè tot el personal que treballa en este àmbit es vacune.

De la mateixa manera, el doctor Valdivia ha subratllat la necessitat que altres grups de risc com les dones embarassades, persones amb malalties cròniques, treballadors de servicis especials (policia, bombers, etc.) i els majors de 60 anys reben la seua corresponent vacuna. Tots ells poden fer-ho en algun dels més de 50 punts habilitats en tota la comarca, i que es repartixen entre Centres de Salut, Consultoris Auxiliars, Clíniques Privades, Mútues, Residències de la Tercera Edat i Servicis de Prevenció de Riscos Laborals.
Les autoritats sanitàries advertixen que el virus de la Grip encara no ha fet acte de presència en la Marina Alta, havent-se detectat únicament casos d’infecció respiratòria. Per això s’ha animat la població a vacunar-se amb temps suficient perquè la vacuna puga produir efecte. De fet, el seu grau d’efectivitat, segons ha indicat el mateix Valdivia, «arriba a un 80% en adults que no presenten cap malaltia o patologia important».

En la campanya de l’any passat el Departament de Salut de Dénia va subministrar 26.927 dosi en el conjunt de tota la comarca, amb cobertures de vacunació que van arribar, en el col·lectiu de majors de 64 anys, al 49.38% i en el personal sanitari, al 71.46%, superant amb escreix els objectius marcats.
1120 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!