El coordinador de la Zona Bàsica de Salut de Pego demana “paciència comprensió” a la ciutadania davant la situació provocada per la falta de metges

Els ajuntaments de Pego, l’Atzúbia, la Vall de Gallinera i la Vall d’Ebo emeteren ahir un comunicat conjunt en el qual denuncien un abandonament per part de Marina Salut cap a la ciutadania de la Zona Bàsica de Pego. I és que les agendes dels metges del centre de salut de Pego i centres auxiliars de les Valls estaran tancades fins al mes de gener per falta de personal.

Els quatre ajuntaments afirmen que «Al Departament de Salut de la Marina Alta s’arrossega des de ja fa massa temps una falta de metges i metgesses especialistes a l’hospital de Marina Salut». Aquesta circumstància, assenyalen, «té uns efectes perjudicials sobre la salut dels ciutadans i ciutadanes de la comarca. Però des de fa uns mesos la situació a la Zona Bàsica de Salut de Pego, que atén la població dels municipis de Pego, l’Atzúbia, la Vall d’Ebo i la Vall de Gallinera, s’ha tornat insostenible a causa de la falta d’equips mèdics d’Atenció Primària».


Segons aquests quatre consistoris, «Després d’un estiu complicat en què no s’han substituït els diferents equips mèdics que han fet vacances, des del mes d’octubre hi ha una demora d’entre 20 i 30 dies aproximadament perquè els usuaris i usuàries
puguen disposar d’una cita amb el seu metge de capçalera». Un fet, recordem, que ja denunciarem en els Informatius Ràdio Pego el passat mes de setembre i que, segons el coordinador de la Zona Bàsica de Salut, el doctor Carlos Juan, s’està produint no només per la no cobertura del personal de vacances, sinò que també perquè hi ha hagut dues baixes en la plantilla de metges i una d’elles encara no ha estat substituïda. Així, els pacients de la doctora que encara no té substitució són redistribuïts entre les agendes de la resta de metges que tenen les seues pròpies agendes ja sobrecarregades des de l’estiu.

Com indiquen en el comunicat «Des d’ara mateix, uns 1.400 pacients no podran disposar d’una cita amb el seu metge de capçalera, ja que les agendes estan tancades fins a gener. Per tant, aquests usuaris tan sols podran ser atesos mitjançant les urgències del matí del Centre de salut de Pego, provocant així un col·lapse del servei».

Per tot això, els consistoris de Pego, la Vall d’ Ebo, la Vall de Gallinera i l’Atzúbia insten la Conselleria de Sanitat i a Marina Salut a resoldre amb la màxima celeritat una situació que és inadmissible i insostenible.

El doctor Carlos Juan ha lamentat la situació, que qualifica com caòtica i crítica, i demana paciència i comprensió a la ciutadania. Ahir vam parlar amb ell i es mostrà confiat en què, segons li ha traslladat Marina Salut, la substitució per a la doctora que falta es produïsca a mitjans de desembre i la situació millore:

 

1346 Visites
Hola!!