Compromís ha demanat la nul·litat de l’acord plenari que va aprovar les noves bases del PAI Pego Golf

La coalició ha registrat un recurs de reposició contra l’acord pres en la sessió del dia 3 de novembre, per “irregularitats així com per mancances del procediment d’aprovació al ple”.

La portaveu del grup municipal, Anna Sastre, ha manifestat que Compromís per Pego ja va advertir “tant en comissió com en el ple de novembre, que l’aprovació d’aquestes bases contravenia la llei, almenys en dos supòsits: – per un costat- no es feia referència a la vigència de la Declaració d’Impacte Ambiental, -i per l’altre- no s’ha comunicat als propietaris de terres la possibilitat de gestió del programa; a més d’anar contra l’únic informe tècnic emés pel personal de l’Ajuntament”.

A més, Compromís considera que “les bases aprovades, tenen la mateixa entitat jurídica que els plecs tècnics i administratius d’un procés de contractació pública, la qual cosa obliga a que, tot i ser elaborades per un despatx d’advocats externs, siguen informades pels funcionaris de l’Ajuntament, ja que es tracta d’un procediment de licitació pública”. És per això que per a Compromís “ha de comptar amb totes les garanties legalment exigibles. Aquesta condició tampoc s’ha donat, incorrent així en un greu defecte procedimental”.

Compromís per Pego ha recordat en nota de premsa que ja es va viure una situació pareguda a la que denuncien actualment a l’estiu de 2018, quan van presentar al plenari la proposta de caducar el PAI i executar els avals de l’empresa urbanitzadora per haver incomplit els terminis. En aquell moment tant l’equip de govern com la resta de partits es van negar a donar suport a la proposta que van titllar d’impossible i irresponsable. A més a més, els valencianistes assenyalen que Enrique Moll va ser investit alcalde amb els suports de tots els partits excepte Compromís, i que uns mesos després, ja al 2020 l’equip de govern es va veure obligat a cancel·lar el PAI, retirar-li la condició d’agent urbanitzador a Inversiones Patrimoniales la Marina SL, així com a executar els avals d’aquesta empresa per incompliment de contracte.

Amb això, diu Compromís per Pego, se’ls donava la raó en la seua postura defensada des de fa anys. A més a més, l’ajuntament acabà executant l’aval de l’empresa i sumant 1,2 milions d’euros més al pressupost municipal. Però, puntualitzen en el seu comunicat, «aquella negativa inicial va servir perquè el partit socialista es mantinguera al govern amb el suport de tota la dreta local».

Anna Sastre ha manifestat, textualment, que “ací s’ha decidit, tant per part de l’equip de govern, com de la resta de l’oposició, continuar amb un discurs fals que ja dura vora vint anys amb el mannà de l’urbanisme depredador, s’acosten eleccions i no tenen cap argument més per a presentar-se, i no els importa passar per damunt dels informes dels seus propis tècnics o incomplir la llei tot i que puguen prevaricar en els seus actes». Motius pels quals Compromís ha demanat «que es declare nul l’acord del ple del 3 de novembre i se suspenga el procediment administratiu iniciat».
La portaveu espera que aquesta vegada la resta de partits actuen amb “responsabilitat, no pensen en els vots de les pròximes eleccions i accepten el recurs”.

826 Visites
Hola!!