El Consell situa la participació, la conservació activa i la conscienciació com a eixos estratègics de la política de Parcs Naturals

La Secretaria Autonòmica de Medi Ambient va reunir, el passat dissabte, en la Granja d’El Saler els presidents de les Juntes Rectores dels Parcs Naturals. La reunió va permetre l’intercanvi de propostes i el plantejament de les principals demandes dels agents representats en les juntes. Després d’esta reunió de treball, es confia que el president de la Junta Rectora del PN de la Marjal de Pego-Oliva la torne a convocar, un any després de la primera i l’última d’esta legislatura, per traslladar el debatut dissabte, als actors de l’aiguamoll pegolí i oliver.

AGRI_reunio_parques_4La consellera d’Agricultura i Medi Ambient, Elena Cebrián, va tancar la reunió que va presidir el secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Julià Álvaro, amb tots els presidents de les Juntes Rectores dels Parcs Naturals de la Comunitat Valenciana, celebrada en La Granja d’El Saler, al Parc Natural de l’Albufera de València.

En la reunió van participar també el director de Medi Natural, Antoni Marzo, la directora general de Prevenció d’Incendis Forestals i Educació Ambiental, Delia Álvarez, i els responsables de l’Àrea de Parcs Naturals de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.

Durant el transcurs de la reunió, els responsables de conselleria van posar de manifest els tres eixos estratègics que defineixen la política del Consell en els 22 Parcs Naturals que existeixen en tota la Comunitat Valenciana. A saber: 1) participació i transparència en totes aquelles qüestions relatives a la seua gestió; 2) conservació activa dels espais naturals més valuosos del territori autonòmic, incloent els ecosistemes més característics, així com la biodiversitat associada i 3) la conscienciació de tots els actors implicats als parcs sobre la necessitat d’actuar de forma conjunta i col·laborativa en la defensa del territori.

Els presidents dels Parcs Naturals de la Comunitat Valenciana van recordar que les Juntes Rectores són el reflex de la societat civil i la pròpia administració pública en cadascun d’estos espais protegits. L’actualització de la normativa; la tramitació dels diferents plans reguladors; la coordinació amb els directors tècnics; temes pressupostaris i de personal, estan entre les principals qüestions abordades en la jornada de dissabte passat. També es va parlar sobre els usos conflictius, la compatibilitat de la promoció turística i el desenvolupament rural, la custòdia del territori o la pressió urbanística, sense oblidar l’ampliació dels espais naturals i la interrelació entre les administracions implicades, així com l’educació ambiental o la comunicació.

Es confia que, després d’esta reunió, el president del Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva, Salvador Martínez Tarín convoque, quasi un any després de la primera i última d’esta legislatura, una Junta Rectora per traslladar totes estes qüestions i presentar, oficialment, a tots els agents que hi tenen presència en ella, el nou director de La Marjal que sí que ha participat ja en una Junta Rectora del Parc Natural del Montgó.

 

1669 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!