El Consell recorda la prohibició de cremar marges de cultius i restes agrícoles o forestals

No es podrà fer foc en terrenys forestals, en els contigus o a una distància de 500 metres. Es fa una crida a la societat perquè s’implique, col·labore en la prevenció dels incendis i extreme prudència degut a l’elevada temperatura i la sequera acumulada.
Després que, en menys de 24 hores, s’hagen produït a territori valencià 4 incendis forestals: Bolbait, Carcaixent, Terrateig i Benifairó de les Valls, els dos primers de grans dimensions i difícils de controlar, la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural recorda que està prohibit cremar, en els terrenys forestals, en els contigus o amb una proximitat menor de 500 metres, marges de cultiu o de restes agrícoles o forestals, així com la crema de canyars, canyissers o matolls.

Amb caràcter preventiu, la conselleria ja va ampliar el període en què no s’autoritzen este tipus de cremes, entre el 15 i el 30 de juny, ambdós inclosos, i des de l’1 d’octubre fins al 16 d’octubre, la qual cosa va publicar en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana .

A més, va restringir les accions o activitats arreplegues en els plans locals de cremes i autoritzacions, deixant en suspens, entre el 15 de juny i el 30 de juny, ambdós inclosos, i des de l’1 d’octubre fins al 16 d’octubre, ambdós inclosos, les arreplegues en els plans locals de cremes o en autoritzacions nominatives que contradigueren el que establix la resolució publicada en el DOCV.

Amb caràcter extraordinari, i únicament per raons fitosanitàries, d’investigació o altres motius d’urgència degudament justificats que no permeten el seu ajornament, es podran autoritzar cremes durant el període anterior, sempre que existisca resolució en eixe sentit de la direcció general competent en prevenció d’incendis forestals.

En termes generals, es demana la col·laboració i la implicació de la societat, pel fet que es considera necessari extremar la prudència, atenent a les temperatures excepcionalment altes que s’estan produint, unit a una notable sequera acumulada i amb vista a aconseguir una major prevenció dels incendis forestals en les muntanyes o terrenys forestals de la Comunitat Valenciana.

El sentit comú contribuïx a evitar els incendis forestals, que no sols afecten la vegetació i la fauna salvatge, sinó que posen en risc tant béns com les vides de les persones que es veuen afectades com d’aquells que han de defendre les dites propietats i extingir els incendis.

De les denúncies en matèria de prevenció d’incendi rebudes en la conselleria, quasi el 80% corresponen a cremes agrícoles. Estes denúncies s’instruïxen basant-se en l’incompliment de les següents normes de seguretat, principalment: abandó de la foguera sense trobar-se totalment extingida, cremar en dies que hi ha decretada alerta de nivell extrem per risc d’incendi forestal, no realitzar franja de seguretat al voltant de la crema, no respectar la distància de la zona de crema amb massa forestal o barrancs, no comptar amb els mitjans suficients per al control i extinció del foc, cremar en període prohibit o sense comptar amb autorització.
698 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!