Ecovidrio i l’Ajuntament de Pego fomenten el reciclatge de vidre durant les festes de Moros i Cristians 2016

Posen en marxa una campanya de conscienciació dirigida als participants de les festes, entre el 23 i 26 de juny. Es repartiran poals i s’instal·laran contenidors de vidre en les rodalies de cada càbila amb l’objectiu de reciclar els residus dels envasos que es generen durant els dies de festa. Amb la finalitat de motivar els festers i el veïnat enguany s’ha posat en marxa un concurs entre municipis de la Comunitat Valenciana per a aconseguir ser la població més recicladora durant estes festes.
L’Ajuntament de Pego i Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge d’envasos de vidre a Espanya, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana, posen en marxa una campanya per a la promoció del reciclatge d’envasos de vidre durant les festes de Moros i Cristians 2016, com ja explicara fa unes setmanes Ràdio Pego.

La iniciativa, que es desenvoluparà entre el 23 i 26 de juny (però que també inclou la presentació de la capitania i el concert de Festes), pretén conscienciar la ciutadania de Pego i, especialment a les filades de Moros i Cristians, sobre la importància de separar selectivament el vidre durant el transcurs de les festes. Per a això, els responsables d’Ecovidrio distribuiran poals amb rodes equipats amb sistema ale-hop a totes filades de Pego. Així mateix, per facilitar la tasca també s’han instal·lat diversos contenidors en les rodalies de cadascuna de les càbiles.

La campanya comptarà, a més, amb una patrulla de conscienciació que informarà els festers i les festeres del procés del reciclatge del vidre i els obsequiarà amb algun detall d’Ecovidrio (obridors, bosses, xapes amb emoticones mores o cristianes, etc.). Així mateix, per a recolzar la tasca de reciclatge, la patrulla col·laborarà amb la retirada dels poals que vagen omplint-se i del seu buidatge en els contenidors que s’han instal·lat.
D’altra banda, el concurs que s’ha posat en marxa entre distints municipis de la Comunitat Valenciana per a fomentar el reciclatge de vidre durant estes festes, consistix a reciclar la major quantitat de vidre possible durant les mateixes. Al finalitzar l’any, es coneixerà el municipi més reciclador, el càlcul es farà basant-se en els quilograms de vidre reciclatge per fester, perquè totes les poblacions competisquen de manera equànime. La localitat guanyadora, rebrà un premi consistent en un xec per valor de 3.000 € destinats a l’organització de l’acte de proclamació de càrrecs del 2017. Tota la informació i bases legals del concurs, podran ser consultades en www.lareconquistadelvidrio.com

Dades de reciclatge de vidre a Pego
Segons les últimes dades disponibles (2015), cada pegolí/na va reciclar una mitjana de 20 quilograms de vidre, quedant per damunt de la mitjana regional (16 Kg/hab). Respecte a la taxa de contenerització, Pego se situa amb una mitjana de 161 habitants per contenidor, comptant en l’actualitat amb un total de 64 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats en el municipi.

Reciclatge en el sector de l’hostaleria i la restauració
El 48% dels residus d’envasos de vidre es consumixen en el sector de l’hostaleria i la restauració. Per este motiu, és fonamental incrementar els quilos d’envasos de vidre recuperats en este canal.

Beneficis per al medi ambient
Ecovidrio garantix que el 100% del vidre que es recupera en els contenidors és reciclat per a fabricar nous envasos de vidre i aconseguir múltiples beneficis per al medi ambient i la societat.

Amb un gest tan senzill com el de separar les botelles, botelletes, pots i flascons usats per a depositar-los després en els contenidors, es reduïx el consum d’energia, s’estalvien matèries primeres i es disminuïxen els abocadors i la contaminació de l’aire.

Els contenidors de vidre situats en els carrers servixen per a arreplegar únicament els envasos de vidre: botelles, botelletes, pots i flascons que es consumixen en les llars i en el sector de l’hostaleria, la restauració i el càtering. Hi ha altres materials com la ceràmica o altres tipus de vidre (plats, gots, vidres de finestres, etc.), que al tindre una composició diferent de la del vidre dels envasos, han de ser depositats en els punts nets dels pobles i ciutats.
733 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!