El Consell impulsa un pla d’acció territorial en les comarques centrals valencianes «per a activar la potencialitat d’esta àrea»

Este «englobarà els municipis que no estan dins de l’àmbit d’actuació dels PAT metropolitans […] com són els de l’àrea Castelló, de València i dAlacant-Elx», va anunciar la Consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador. Formen part del Consorci de les Comarques Centrals Valencianes l’Alcoià, el Comtat, la Vall d’Albaida, la Costera, la Safor, la Canal de Navarrés i la Marina Alta.

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, va anunciar ahir que el seu departament impulsarà un pla d’acció territorial (PAT) per a les comarques centrals valencianes. Ho va fer en la reunió que va mantenir amb el president i vicepresident del Consorci de les Comarques Centrals Valencianes, Antonio Francés i Josep Antoni, respectivament, per a abordar distints temes de la seua competència.

El Consorci de les Comarques Centrals Valencianes és una aliança formada per huit comarques de la província d’Alacant i València que s’han unit per a desenvolupar projectes amb el propòsit de treballar de manera conjunta i supracomarcal en els reptes als s’enfronten estos pobles des de distintes àrees de desenvolupament econòmic.

comarques centralsLes comarques que integren el Consorci de les Comarques Centrals Valencianes són l’Alcoià, el Comtat, la Vall d’Albaida, la Costera, la Safor, la Canal de Navarrés i la Marina Alta, que engloben a més de 600.000 persones i tenen com a objectiu comú assegurar un creixement integrador i sostenible de les comarques integrants, així com la promoció econòmica i la millora de les infraestructures, entre altres plantejaments.

Per a la consellera, que va estar acompanyada en esta reunió pel director general d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge, Lluís Ferrando, el PAT de la Comarques Centrals Valencianes «serà el primer d’una nova generació, la segona, que englobarà els municipis que no estan dins de l’àmbit d’actuació dels PAT metropolitans que hem impulsat ja com són els de l’àrea de Castelló, de València i d’Alacant-Elx”.

Segons l’opinió de la consellera, este tipus de planejaments són molt importants per al desenvolupament dels pobles perquè servixen per a «posar en valor i activar totes la potencialitats d’esta àrea i, al seu torn, preparar el territori per als requisits que el nou model econòmic i territorial demanda per a desenvolupar totes les possibilitats de les comarques centrals».

En este sentit, va recordar que els PAT es basen en la planificació territorial des d’un pla supramunicipal basat en tres aspectes: els connectors de la infraestructura verda, el sistema d’assentament i la mobilitat sostenible.

Així, declarava Salvador que l’actual Consell està treballant per vertebrar la Comunitat, per al que fa falta d’una «planificació territorial racional i sostenible, definint els espais de caràcter supralocal més aptes per a la implantació dels projectes estratègics que han de qualificar el nostre territori, tot això dins del marc d’este nou model econòmic que el Consell està duent a terme a la Comunitat Valenciana».

 

1847 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!