El Club Esportiu Els Carreters de Pego ho té tot preparat per a celebrar Sant Antoni

Per tercer any consecutiu durà a terme la plantada del pi al Pla de la Font dissabte, 16 de gener. Serà a partir de les 12h., quan els carros entraran pel Calvari amb el pi que, enguany, serà un dels afectats per l’incendi de maig. Cap a les 20h., prendran la foguera de Sant Antoni i unes hores més tard, torrada popular. Diumenge, a les 10h., des de l’ermita de Sant Josep, tradicional romeria fins a l’ermita de Sant Antoni on, a les 11h., es durà a terme la missa en honor al patró dels animals.
Enguany el calendari ha regalat a Sant Antoni un diumenge, el que permet que durant tot el cap de setmana es realitzen activitats al voltant del patró dels animals. A Pego, el Club Esportiu dels Carreters, és qui s’encarrega d’organitzar els diferents actes que homenatgen el sant. En este 2016, per tercer any consecutiu seguiran amb la plantada del pi al Pla de la Font. Esta està prevista a partir de les 12h., amb pallorfada i barra oberta a tot el públic que hi acudisca. Abans d’això, però, els carreters esmorzaran a la zona habilitada al Calvari. Després, els tècnics i els carros pujaran a la parcel·la on es troba el pi elegit enguany per a ser plantat, com explicava Vicent d’Astàsia.

En esta ocasió, el pi triat és un els afectats per l’incendi de maig, com deia el portaveu dels carreters, «la desgràcia que va tindre lloc la primavera passada ens permet tallar el pi pràcticament sec», a diferència dels anys anteriors. Informava Vicent que tenen el pertinent permís de Conselleria per a fer-ho.

Una vegada plantat el pi i una vegada ja siga fosc, a les 20h., el torn és per a la foguera de Sant Antoni que, amb les seues flames calfe l’ambient hivernal que està previst que faça dissabte per la nit, ja que la previsió és que les temperatures baixen considerablement este cap de setmana.

Amb les brases de la foguera de Sant Antoni es farà torrada popular en la que pot participar qui vullga, col·laborant amb 10€, que inclouen la carn a la brasa, embotits, refrescs i café. Fins el mateix dissabte de matí es poden inscriure les persones interessades. Només cal posar-ho en coneixement d’algun membre del Club Esportiu Els Carreters.
Diumenge 17 de gener, Sant Antoni, a les 10 del matí, com és tradició, concentració de cavalls i tot tipus de mascotes davant l’ermita de Sant Josep per a participar en la romeria fins a l’ermita de Sant Antoni, on a les 11h., tindrà lloc la missa en honor al patró dels animals. En acabar l’eucaristia es beneiran les mascotes i els bunyols que seran repartits entre els assistents. El seu següent pas, una vegada allí, donar els tres tombs, les tres voltes, a l’ermita perquè durant 2016 no ens faça mal l’estómac.

Vicent d’Astàsia acabava convidant a tot el poble a participar de les diferents activitats organitzades pels Carreters. Animava als pegolins i les pegolines a que «s’abriguen, perquè pareix que ve fred, però que isquen i ens acompanyen. Per a nosaltres és un honor fer esta festa i que col·labore tot el poble».
685 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!