El Carnestoltes de Pego 2016 mostra les seues millors disfresses a les 20h.

«Volem que algú mire la desfilada, volem que la gent gaudisca disfressant-se, ensenyant la disfressa i també que puguen gaudir els més joves», explicava Rebeca Bañuls, regidora de Festes sobre els motius que l’han dut a avançar la desfilada de Carnestoltes i ha impulsar el Concurs de disfresses pujant a tres les modalitats premiades i també les quanties econòmiques dels premis. Qui no puga o vullga assistir a la desfilada, «tindrà el mateix Carnestoltes de sempre perquè els punts de música estan en el mateix lloc», és a dir, Pla de la Font (19 – 04h.), Plaça del Mercat i Plaça de l’Antic Regne (01 – 06h.).
El Carnestoltes a Pego comença hui divendres a les escoles. De fet, durant tota la setmana la Bruixa ha visitat els col·legis i ha anat dictant els i les alumnes que havien de dur al dia següent. Hui divendres completaran el cicle i, de vesprada faran el seu Carnestoltes particular. Després, tenen una cita a la plaça del Mercat on, a les 17.30h., començarà l’obra de teatre ‘Dracs i Princeses’, amb molt bona crítica. Una activitat organitzada entre la regidoria de Festes i la de Cultura pensant en «complementar» el que es feia des dels col·legis, explicava la regidora de Festes, Rebeca Bañuls.
Dissabte els focus continuen fixats en els més joves perquè, per cinquè any consecutiu, es realitzarà la V Desfilada de Carnestoltes Infantil des de la plaça del Mercat al pla de la Font. A les 10.30h., és la concentració i, una vegada tots i totes organitzats, a les 11h., s’iniciarà el passacarrer per ordre alfabètic. En arribar al pla de la Font, els i les participants podran gaudir del matí jugant amb les atraccions i jocs que hi haurà allí. A esta desfilada no cal apuntar-se.
Unes hores més tard, quan ja siga fosc, a les 20h., el testimoni és per a les disfresses adultes. Les 8 de la vesprada és l’hora marcada enguany per a iniciar la Desfilada de Carnestoltes i també el Concurs de Disfresses. El motiu, aclaria Bañuls, és que «la gent de Pego puga gaudir d’una desfilada de veritat», és a dir, que l’Ajuntament de Pego, el que pretén avançant l’hora de la desfilada a les 20h., és que hi haja gent mirant la desfilada alhora que volen que «la gent gaudisca disfressant-se i mostrant les disfresses que s’han fet». També aspiren a que «puguen gaudir també els més joves».
Entre les idees de la regidora de Festes amb este nou horari, que la gent després de la desfilada sope en algun dels bars o restaurants del municipi perquè, explicava, «molts d’ells estan preparant menús amb preus especials per a la Nit de Carnestoltes». Així és que, la nova hora, no només inclou que «la gent participe i isca de casa [sinó també que,] ja que està fora, que aprofite i sope al bar», en paraules de Rebeca Bañuls.
L’eixida de la desfilada, entre els carrers Sant Agustí i Argentina, estarà senyalitzada amb una «gran pancarta». A més, s’han col·locat panells indicatius en les entrades del municipi per guiar a totes aquelles persones que ens visiten per a participar de la desfilada. En acabar la desfilada, al pla de la Font, explicava Rebeca Bañuls, que es procedirà al lliurament de premis del Concurs de Disfresses.
Un Concurs de Disfresses de Carnestoltes que enguany té tres categories i quanties més elevades que en anys anteriors per tal de premiar l’elaboració a mà de les disfresses.

PREMIS:

– Millor disfressa individual dotat amb 150€; (10 participants)

– Millor disfressa col·lectiva amb menys de 5 participants dotat amb 400€ (entre 12 i 15 participants) o

– Millor disfressa col·lectiva amb 5 o més participants dotat amb 800€ de premi (entre 12 i 15 participants).

A totes les persones inscrites se’ls donarà un dorsal amb un número perquè el jurat tinga més fàcil identificar els grups i no hi haja equívocs a l’hora de l’entrega de premis.

Què és el que valorarà el jurat? L’originalitat de la disfressa, que estiga feta a mà i que siga acolorida, avançava la regidora de Festes.


A la desfilada pot acudir també aquella gent que, sense participar en el Concurs de Disfresses, tinga ganes de començar més prompte la festa. I, assenyalava Rebeca Bañuls que, «la gent que no isca a la desfilada o arribe més tard, no passa res, tindrà el Carnestoltes de sempre perquè els punts de música estan en el mateix lloc» que en altres edicions:

– Macrodiscomòbil al Pla de la Font des de les 19h., fins les 4 de la matinada.

– Orquestra, Seven Crashers, a la plaça del Mercat, d’1h a 6h de la matinada.

– Macrodiscomòbil a la plaça de l’Antic Regne des de la 1h fins les 6h de la matinada.A més d’altres actuacions de barres particulars, dins i fora del nucli urbà.

Davant la previsió d’una important afluència de gent durant la Nit de Carnestoltes, com és habitual hi haurà un augment d’efectius de cossos i forces de seguretat de l’Estat. També s’incrementa la seguretat privada per evitar al màxim accions incíviques. No obstant això, Rebeca Bañuls admet que «és complicat» evitar-ho tot.

Recorda i recomana la regidora de Festes que la gent que eixa nit dorma a Pego i no tinga garatge per a deixar a cobert el cotxe, que s’habilita com a aparcament el recinte multiactivitats la Trilladora. Este compta amb seguretat privada i està obert des de dissabte a les 17 hores fins a diumenge a les 12h.

Durant el dissabte 6 de febrer estarà prohibit aparcar en els carrers: Poeta Llorente, Plaça del Mercat, Sant Rafel (fins a l’Avinguda Fontilles), Filipines, Pau Miralles, Avinguda d’Alacant, Passeig Reina Sofia, carrer Sant Ferran, Jaume I (fins el carrer Mar), Regueró, Sant Agustí, Santa Teresa, Ausiàs March i Pere Sala.
Sobre l’assegurança que té contractada l’Ajuntament de Pego, explicava Rebeca Bañuls que esta «no cobrix els actes vandàlics, només els mals que puguen patir les persones» i afegia que «cap assegurança cobrix actes vandàlics».

Durant la Nit de Carnestoltes es muntaran dos hospitals de campanya per part d’Acció Urgent, el central estarà ubicat al costat del Centre de Salut. A més, s’amplia el servei mèdic de forma privada, ja que l’Ajuntament de Pego per a eixa nit contracta una ambulància, un metge i un infermer/a.

I per a intentar que a l’endemà de Carnestoltes, Pego no note que va haver-hi festa, a les 6 de la matinada està previst que, de dins cap a fora del poble, una brigada de quasi 30 persones comence a netejar els carrers.

Concloïa Rebeca Bañuls, regidora de Festes, que «Carnestoltes és una festa de tots i totes» i per això cal «eixir, participar […] i gaudir de la festa».

680 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!