El canvi climàtic i la declaració d’emergència climàtica, a debat en el ple

En l’apartat de mocions del ple celebrat ahir, Compromís presentà una sol·licitant l’adhesió de l’Ajuntament de Pego a la Declaració d’Emergència Climàtica en la Comunitat Valenciana, aprovada recentment pel Consell.

La portaveu del grup, Anna Sastre, va ser l’encarregada de defendre la moció.

La declaració d’emergència presentada per Compromís és un text aprovat en el mes de setembre que serà la declaració institucional del pròxim 9 d’Octubre del Consell i resum la fulla de ruta i objectiu d’aquesta legislatura per al govern autonòmic.


La corporació al complet es va mostrar ahir preocupada pel canvi climàtic, però va rebutjar la moció al·legant que s’hauria d’haver preparat una conjunta, redactada i consensuada per tots els partits.

Des de l’equip de govern, la regidora de Medi Ambient, Laura Castellà, va posar en relleu que l’Ajuntament està ja treballant en matèria del canvi climàtic, desenvolupant els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de la ONU que les administracions públiques han d’acomplir abans del 2030, segons ha marcat la Unió Europea. A més, Castellà va reclamar l’oportunitat de poder estudiar i adaptar la declaració d’emergència climàtica a la realitat del poble.


Compromís sigué l’únic grup municipal que votà a favor de la moció. Però, es va prendre l’acord de convocar pròximament una junta de portaveus per tal d’elaborar la Declaració d’Emergència Climàtica de Pego, amb les aportacions de tots els partits.

990 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!