El Bloc Jove de Pego “naix de la necessitat per contribuir en els afers del poble”

També perquè als joves “ens agrada pensar i ser escoltats”, apuntava Maria Seguí, portaveu del Bloc Jove de Pego. El diputat de les Corts per la Coalició Compromís, Fran Ferri, de 28 anys i la secretària comarcal Maria Silvestre, van avalar amb la seua presència esta nova formació que va omplir el saló d’actes de la Casa de Cultura de Pego en el dia de la seua presentació pública.
En un moment en què la política en general i els polítics en particular són cada vegada més qüestionats, naix a Pego el Bloc Jove, un col·lectiu integrat per joves amb inquietuds i amb ganes d’aportar a la societat els seus punts de vista. Amb ganes de plantar la seua llavor de futur amb compromís.
El naixement del Bloc Jove de Pego va omplir la Casa de Cultura i va estar avalat per la presència del diputat a les Corts per Compromís, Fran Ferri i la secretària comarcal del Bloc Jove, Maria Silvestre. Per la seua banda, el secretari del Bloc-Compromís de Pego, Joan Folqués, amb el so de les campanes de fons, manifestava que “és un orgull i una immensa alegria per a tot el col·lectiu del Bloc de Pego estar vivint estos moments tan importants en què la gent jove fa un pas endavant per a defensar uns principis cada vegada més necessaris”.
Maria Seguí va ser la jove encarregada de donar a conèixer el Bloc Jove de Pego. Davant un saló d’actes de la Casa de Cultura ple declarava que és molt important “que se’ns escolte”. Explicava que “la idea de formar el Bloc Jove […] naix de la necessitat per contribuir en els afers del poble així com per a compartir les idees i esdeveniments”. “Naix també amb el propòsit de ser escoltats”, punt que la portaveu del Bloc Jove de Pego va reincidir diverses vegades durant el seu discurs. Volen este grup de joves posar el seu “gra d’arena per millorar la societat en la que vivim”. El jovent que forma el grup es reivindicava com a actiu enfront de la passivitat que en la que s’etiqueta a la joventut en general.
La portaveu del Bloc Jove de Pego, Maria Seguí, expressava la tristesa que els envaix en veure com els i les joves “són afuetejats per les forces de l’estat o també com se’ns limita el dret a estudiar per l’economia de casa”, circumstàncies que limiten la seua “plenitud”. A això s’afegix “la manca d’oportunitats laborals”, entre d’altres coses que fan que el jovent no puguen “ser ciutadans lliures complets i no uns ignorants que seguixen els dictats sense cap mena d’objecció”. Rebel·lant-se contra tot això naix el Bloc Jove de Pego per a donar el seu punt de vista “de la societat i també del poble”.
Fran Ferri, amb 28 d’edat, diputat a les Corts per Coalició Compromís en esta legislatura és responsable de les Comissions d’Indústria, Comerç i Turisme; Polítiques d’Igualtat i de la Dona; Noves Tecnologies i Peticions. Ferri va celebrar el naixement del col·lectiu jove “perquè és important que els joves ens impliquem en política” i és que per a Fran Ferri “la política ho és tot”. La implicació de la gent jove en política és important, perquè, assenyalava el diputat de Compromís, “per a canviar les coses des de dins de les institucions”.
Un altre dels motius que assenyalava el jove diputat de Coalició Compromís perquè el jovent entre en política és “la gran estafa en la que s’ha convertit esta crisi que acabarem pagant-la […] quan tinguem fills i néts”. I és que explicava Ferri que PP i PSOE van decidir que “primer es paga als poderosos i després ja salvarem els trastos, les persones, la nostra econòmia” a través del canvi de la Constitució “on es posava davant qualsevol altra política pagar els insteressos del deute”.
Estos i altres temes van ser defensats i argumentats pel jove diputat a les Corts per la Coalició Compromís Fran Ferri en la presentació del Bloc Jove de Pego que té com a secretària local a Ariadna Pérez. L’acte de presentació va acabar amb una picadeta al pati de la Casa de Cultura.560 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!