El Bloc-Compromís de Pego sol·licita que l’Ajuntament esmene totes les deficiències de l’IES ‘Enric Valor’

La demanada va ser presentada per escrit al consistori el passat 17 de juliol, tot i que ja s’havia anomenat en el plenari ordinari del mateix mes. El Bloc-Compromís demana que, aprofitant l’estiu, s’esmenen totes les deficiències de seguretat i accessibilitat que té l’edifici educatiu i el seu entorn. També sol·licita que s’exigeisca a la Conselleria d’Educació que s’esmene tot el que siga de la seua competència.
En el darrer plenari ordinari del mes de juliol, en el torn de precs i preguntes, la portaveu del Bloc-Compromís Conxa del Ruste va pregar que l’Ajuntament de Pego, aprofitant que a l’estiu l’institut de Pego està inactiu, esmenaren aquelles deficiències de seguretat i accessibilitat, sota competència municipal, que presenta l’edifici. Del Ruste va comentar que estaven elaborant un document arreplegant eixes deficiències amb la intenció de presentar-lo en breu al plenari (suposem que ho faren dijous que ve).

Carmelo Ortolà, en aquell moment encara en el càrrec d’alcalde també avançava que la regidora d’Educació era coneixedora de la problemàtica i estava estudiant la manera d’abordar la qüestió.

En l’escrit presentat a l’Ajuntament de Pego pel Bloc-Compromís, s’assenyala que “des de la seua inauguració l’Institut ha patit ja unes quantes reformes, entre elles, s’han hagut d’habilitar zones de pas cobertes perquè els xiquets i xiquetes puguen anar al gimnàs quan plou i a la cantina, ja que el disseny inicial no comptava amb elles. Igualment s’ha fet un tancament per aïllar la secretaria del soroll de l’alumnat quan està fora de classe. Però malgrat les millores realitzades encara queden nombroses qüestions pendents”. Enumera fins a 7 deficiències que s’haurien de solucionar.

“1. – L’accés principal a l’institut és pel passeig Michel i resulta molt perillós. Faria falta una rotonda que el mateix passeig ja té marcada.

2.- Les condicions de neteja dels carrers confrontats a l’institut són molt deficients. Pareix ser que com que està a les foranes, l’empresa de neteja no arriba mai a granar-los.

3.- La direcció prohibida que hi ha al baixar pel carrer Duanes no la respecta quasi ningú, qüestió que caldria que fora controlada per la policia municipal per tal de garantir la seguretat a l’entorn de l’institut.

4.- La porta d’accés a l’institut pel carrer de darrere no és corredissa, és doble i una de les dos fulles està tancada amb pany i clau perquè si no és molt fàcil d’obrir des de fora, i l’altra fulla, al tindre el sol molt de desnivell, resulta molt difícil d’obrir. Per tant el camió de bombers en cas de necessitat no podria accedir per allí.
5.- En cas que fora necessària l’assistència sanitària al gimnàs, perquè hi haguera un accident, com ja ha passat, l’ambulància no podria accedir perquè no hi ha accés per a cotxes ni accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda.

6.- L’accés al lloc on estan les calderes és insuficient. En cas que hagueren de canviar-les caldrà fer-ho amb una grua.

7.- L’hortet tampoc té accessibilitat (desnivell, portes menudes, una d’elles amb escales)”.

Davant totes aquestes mancances, el Bloc-Compromís de Pego sol·licita a l’Ajuntament de la localitat que, “aprofitant el període no lectiu, s’esmenen totes les deficiències de seguretat i accessibilitat que té l’edifici i el seu entorn en tot allò que siga de la seua competència”. Així mateix, demana que el consistori pegolí “exigisca a la Conselleria d’Educació que esmene tot allò que siga competència d’ella, perquè es tracta d’un edifici públic i, més encara, dedicat a l’educació i atenció de menors d’edat, pel que ha de garantir al màxim la seguretat i l’accessibilitat per a totes les persones usuàries”.

760 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!