El 63’4% del professorat i el 95’5% de l’alumnat de Pego secunda la vaga per a millorar l’ensenyament públic

El còmput total, segons la Plataforma per l’Ensenyament Públic, és d’un 70% del professorat i un 90% de l’alumnat a tot el País Valencià que va secundar la vaga. Segons la Conselleria d’Educació només un 25’5% del professorat. A les distintes manifestacions convocades a les tres capitals de província van acudir 70.000 persones, segons l’organització. La primera vaga, en 14 anys, del sector educatiu públic, va paralitzar ahir quasi al màxim els col•legis i instituts de Pego, la Marina Alta i el País Valencià, en general. I és que al nostre municipi la mitjana de seguiment de la vaga va estar del 63’4% del professorat (tenint en comptes que en els centres escolars hi havia uns serveis mínims bastant amplis) i dels 95’5% de l’alumnat.

Si anem per centres tenim que al Col•legi Públic Carolina Sala la incidència va ser d’un 50% entre el professorat i el 90% entre l’alumnat. Al Col•legi Públic Ambra la incidència va arribar a un 66’6% entre el professorat i 92% entre l’alumnat. Al Col•legi Públic Rosalia Bondia la incidència de vaga va estar d’un 52% del professorat i un 100% de l’alumnat. Finalment, a l’IES Enric Valor la incidència va estat més elevada, ja que entre el professorat el 85% dels docents van fer vaga i el 100% de l’alumnat va seguir la jornada de vaga. Dades facilitades als serveis informatius de Ràdio Pego pels propis centres.

A la Marina Alta la convocatòria de vaga d’ahir va seguir la mateixa tendència que a Pego i a la resta del País Valencià, ja que va tenir major incidència entre l’alumnat que entre el professorat, si es tenen en compte les dades facilitades pel Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament. Les xifres de primària se situaren en un 60% de professorat i en un 85% de l’alumnat. El dia es va desenvolupar, per tant, amb total normalitat, sense que es produïren incidents.

Al País Valencià, les dades oficials oferides per la Plataforma per l’Ensenyament Públic en referència al seguiment de la vaga, apunten a què aquesta va ser seguida per un 70% del professorat i per un 90% de l’alumnat per tal de demanar un “rotund canvi” de la política educativa de la Conselleria d’Educació i per demanar, alhora, la dimissió del Conseller Alejandro Font de Mora. Des de la mateixa Conselleria s’assegura que només un 25’5% del professorat i un 23’4% de l’alumnat secundaren ahir la vaga en l’ensenyament públic no universitari del País Valencià, pel que qualificaven la convocatòria com a “rotund fracàs”.

Tot el contrari que les manifestacions que ahir per la vesprada van tenir lloc a les tres capitals de província. L’assistència, segons dades de l’organització va ser de 5.000 persones a Castelló, 15.000 persones a Alacant i 50.000 persones València. El cartell de capçalera, dut per representants de la Federació de Pares i Mares d’Alumnes, dels sindicats UGT, CCOO i STEPV, representants d’Escola Valenciana, dels moviments de renovació pedagògica, d’alumnes com el Sindicat d’Estudiants o el BEA, les permanents de directors de Primària i Secundària, així com els inspectors d’ADIDE, duia com a lema ‘Amb aquesta educació, Font de Mora dimissió’, una proclama que va ser la més corejada pels milers d’assistents a la manifestació. Una manifestació recolzada per molts dels partits polítics valencians. Es van poder veure al líder del PSPV, Jorge Alarte, al del Bloc, Enric Morera, a la d’Iniciativa del Poble Valencià Isaura Navarro, o a la d’EUPV, Marga Sanz.

La jornada de vaga d’ahir, va estar plagada d’actes com concentracions, un dinar de germanor al riu Túria amb la solta de globus grocs, una concentració davant la Conselleria d’Educació pel matí de professorat de les Escoles Oficials d’Idiomes que protestaven per la reducció de ratios i finalment eixes massives manifestacions a les tres capitals de província.

La Plataforma per l’Ensenyament Públic va explicar, en la lectura del manifest, que “vam ajornar una vaga perquè la Conselleria d’Educació ens va prometre negociar els 13 punts i van consentir donar Educació per a la Ciutadania amb les dues llengües oficials. Després de 4 mesos de negociacions ens va sorprendre amb un document definitiu, no negociable, que no concretava cap de les nostres reivindicacions”. És per això, que després de ser “pacients”, “democràtics” i “negociadors” ahir “hem aturat el sistema educatiu públic” perquè no s’ha pogut arribar a uns mínims per a canviar la política educativa “imposada” per la Conselleria d’Educació, segons Gemma Piqué, portaveu de la Plataforma.

La Plataforma recordava, en el seu manifest, les reivindicacions del sistema educatiu valencià, entre d’altres, que “no volem gestió privada de 0 a 3 anys, volem mestres estables de llengües estrangeres al centres des de la infantil, no volem més barracons crònics, volem professionals especialistes a tots els centres públics, no anem a esperar 10 anys a què els mestres ensenyen als centres en valencià, volem comissions permanents i que no es pervestisca la matriculació als centres públics i amb fons públics, volem una real educació de tots els alumnes en totes les llengües, volem programes reals per a combatre el fracàs escolars, volem programes i projectes reals dels propis centres, no volem inspectors autoritaris, volem una democràcia real en els centres, no volem educació per a la ciutadania en cap llengua que no siga l’oficial, volem educació gratuïta a totes les etapes”.

Gemma Piqué emplaçava els i les assistents a assistir el proper 1 de maig a la manifestació convocada pels sindicats en commemoració del dia dels treballadors i treballadores per tal de continuar demanant un canvi en la política educativa del Consell de la Generalitat Valenciana.
577 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!