El 500 aniversari de l’expedició de Magallanes i Elcano serà la temàtica de Cultura en el nou trimestre

Va ser el 8 de setembre del 1522 quan la Nau Victòria arribà al port de Sevilla després de completar la primera volta al món de la història. Una gesta que posa de relleu el departament de Cultura de l’Ajuntament de Pego perquè l’activitat que ha preparat per als tres últims mesos de l’any girarà entorn a aquesta temàtica.

Ahir la regidora de Cultura, Laura Castellà, presentava la programació als mitjans de comunicació, acompanyada per la tècnica, Marisol Sendra.

Dels actes previstos destacà l’exposició titulada ‘Les espècies, l’Univers del sabor’, una mostra de la Càtedra Carmencita de la Universitat d’Alacant, la qual serà inaugurada divendres 7 d’octubre al Museu d’Art Contemporani, a la Casa de Cultura, on es podrà visitar fins a la fi de l’any. Escoltem a Laura Castellà.

El mateix dia 7, a les 19 hores, tindrà lloc un taller de cal·ligrafia medieval per a xiquets i xiquetes. Una activitat que es farà a l’aire lliure si l’oratge ho permet, al carrer Sant Domenech.

Per a participar en el taller de cal·ligrafia medieval cal fer inscripció prèvia al telèfon 619 022 470.

Una altra activitat per al públic infantil és un contacontes que es farà el 21 d’octubre a la Casa de Cultura, a les sis i mitja de la vesprada. I, el 30 d’octubre a la plaça Jaume I actuarà el Quartet Corda València, a partir de les huit de la vesprada.

A més a més, Cultura ha tematitzat la Biblioteca Municipal, la qual tindrà en l’últim trimestre de l’any un punt d’interés dedicats a la Ruta de les Espècies i la Ruta de la Seda.

El punt de llibres destacats, que cada mes confecciona la Biblioteca, estarà dedicat també a la gesta que completaren Fernando de Magallanes i Juan Sebastián Elcano, “hi haurà tota mena de llibres, de cuina, històries infantils, biografies, tot relacionat amb aquesta fita històrica succeïda ara fa 500 anys”, indicà ahir Laura Castellà.

Per als lectors i lectores més jovenets hi haurà també retallables, làmines per a pintar amb motius del 500 aniversari, també estarà exposada una auca sobre la primera circumnavegació del món.

La regidora de Cultura ha anunciat noves activitats per al novembre que seran detallades pròximament.

ACTES DEL 9 D’OCTUBRE

Per descomptat, dins de la programació cultural del mes d’octubre a Pego està l’acte institucional del 9 d’Octubre.

Enguany s’ha inclós una cita prèvia a l’acte institucional, la inauguració de l’espai Infojove Pego que es troba a l’antic institut. Està prevista per a les 10 del matí de diumenge, dia 9.

Després, a les 11 i mitja, a la plaça Jaume I es durà a terme l’acte que inclou l’homenatge de la corporació municipal a Jaume i que en aquesta ocasió, com en els anys anteriors a la pandèmia, comptarà amb l’actuació de l’Orfeó de Pego i de la Clandestina. A més, a més, també hi haurà una representació teatral.

346 Visites
Hola!!