El 14 de setembre l’IES ‘Enric Valor’ comença el procés d’acollida de l’alumnat

Les matriculacions, claustres i tot el procés d’acollida s’està duent a terme a l’institut vell. Secretaria serà l’últim departament que es trasllade al nou centre educatiu. El procés d’acollida d’alumnat comença el demà dimecres i finalitza el dia 22 de setembre, començant pels últims cursos d’ESO i acabant pels nous (1r i 2n d’ESO). Les presentacions tindran lloc a la sala d’usos múltiples de l’institut vell a partir de les 10 del matí. La data prevista per a l’inici de les classes està marcada per al 26 de setembre en el nou centre. -AMPLIACIÓ D’INFORMACIÓ-
El proper dimecres, 14 de setembre, és a dir, demà mateix, s’inicia el curs escolars per a alumnat dels instituts. A Pego, enguany, eixe inici de curs serà diferent al de la majoria de centres, ja que les noves instal•lacions no han pogut estar a punt a temps. Alhora, en el centre vell està tot pràcticament empaquetat, preparat per a fer la mudança fins al Passeig Michel, ja que explicava Lluïsa Parra, directora de l’IES ‘Enric Valor’ de Pego, “pensàvem que faríem el trasllat a juliol i vam preparar tots els bultos […] perquè pensàvem que seria a finals de juliol, però va haver problemes, van haver de canviar d’empreses per qüestions econòmiques […] i per això no podem començar el dia que estava previst per a tot el món que era el dia 14”. No obstant, tot el procés de matriculació, els diferents claustres i reunions de Consell Escolar i professorat s’estan duent a terme a l’institut del Passeig Cervantes.

D’altra banda, el professorat aquest dilluns va realitzar el claustre de professorat per a repartir horaris i grups. Avui hi ha prevista una reunió del professorat sobre l’Aula Convivència i la coordinació del repartiment de material mobiliari al nou centre. A més, per al dia 15 de setembre hi ha previsat una reunió de tutors. Abans, però, es va dur a terme un Consell Escolar on està representada tota la comunitat educativa “explicant com es farà el trasllat”, assenyalava Parra. La directora de centre també explicava perquè les classes no s’iniciaran, d’una manera normal, el dia 14 a l’institut vell, mentre s’ha d’anar traslladant a l’altre centre tot el mobiliari. Lluïsa Parra feia notar que, “quan comencen les classes, el professorat no es pot partir perquè no hi ha uns professor per a un nivell i uns per a un altre, sinó que està tot mesclat i el que no podíem era, per una setmana, més concretament, 7 dies lectius, estar dansant, els alumnes sense professors algunes hores, sense saber si la llum es podia fer servir i per això, el que hem fet, en col•laboració amb la part tècnica encarregada de les obres, és programar un calendari que pareix ser que sí que va complint-se tot”, fet que duia afirmar Parra que “el dia 26 sí que pareix ja estarem tots allí”.

Mentrestant, la direcció de l’IES Enric Valor de Pego ha publicat a la seua pàgina web el calendari del procés d’acollida de l’alumnat que comença demà, dimecres 14 de setembre i que servirà de presentació del professorat i l’alumnat de cada curs i classe, alhora d’un espai per a informar dels horaris de 2011/2012. També s’aprofitarà aquest acte de benvinguda per a indicar a l’alumnat la part de treball que ja poden anar fent a casa durant la primera setmana lectiva que no es podrà desenvolupar a les aules.

Eixa acollida es durà a terme a l’Aula d’Usos Múltiples de l’institut vell. El professorat, a partir d’eixe dia, a més de les activitats marcades estarà treballant en el procés de canvi de centre.

L’agenda d’eixe procés d’acollida és la següent:
– Dimecres 14 de setembre, a les 10h., 2n Batxillerat i 2n CFGM.
– Divendres 16 de setembre, a les 10h., 1r de Batxillerat.
– Dilluns 19 de setembre, a les 10h., 4t ESO A i B; a les 11’30h., 4t ESO C i DIVER 2; a les 13 h., PQPI 2 i 1.
– Dimarts 20 de setembre, a les 10h., 3r ESO A i B; a les 11’30h., 3r ESO C i D; a les 13h., 3r ESO E i DIVER 1.
– Dimecres 21 de setembre, a les 10h., 1r ESO A; a les 11h., 1r ESO B; a les 12h. 1r ESO C.
– Dijous, 22 de setembre, a les 10h., 2n ESO A; a les 11., 2n ESO B; a les 12h., 2n ESO C.
NOTA: A l’alumnat de primer cicle (1r i 2n d’ESO) se’ls lliurarà una agenda.

Pel que fa al transport escolar, des de la Direcció de l’Institut s’informa que el transport col•lectiu farà horari normal del curs a partir del dilluns, 26 de setembre, un horari que contemplarà que l’entrada a classe és a les 8 del matí i l’eixida a les 15h. Durant el procés d’acolliment d’alumnat hi haurà un transport provisional. L’alumnat de la Vall de Gallinera tindrà transport els dies 14, 19, 20, 21 i 22. Pujaran a l’autobús a les 9’30h., en el seu poble i arribaran a les 10h., al centre vell. Així mateix, tornaran a casa a les 13h.

Pel que fa a l’alumnat que ve dels altres pobles, tindrà transports els dies 19 i 20, ja que només acudeixen els alumnes de 3r i 4t d’ESO en transport gratuït. L’eixida dels seus pobles serà:
– Castell de Castells, a les 9h.
– Vall de Laguar, Alcanalí i Parcent, 9’15h.
– Orba i altres, a les 9’30h.
La tornada d’aquest autobús serà a les 14 hores.

Pel que fa al professorat, informava Lluïsa Parra que ja està tot treballant i advertia que, “segurament enguany treballarem molt més que altres anys, però és precís perquè és una situació especial”. En aquest inici de curs, a més de preparar les classes hauran d’ajudar a realitzar la mudança. Explicava la directora de l’IES Enric Valor que “l’empresa de mudances porta bultos, però després els professors els han d’obrir i repartir, de manera que quan vinguen els xiquets estiga tot al lloc”. Comentava Parra que al nou institut no tot el mobiliari serà nou, ja que a diferència de l’època de bonança, ara les noves obres educatives venen amb allò més bàsic, “taules i cadires” i de l’institut vell, assenyalava la directora, “hem de traslladar 200 taules i cadires per a completar, més armaris, llibres, ordinadors i tot el que faça falta”.
707 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!