Eduardo Llácer i Mireia Orengo guanyen la primera etapa de la Volta La Marina ahir a Pego

Un recorregut de 64’5 quilòmetres amb arribada al pla del Miserat va posar en marxa la 37 edició de la Volta La Marina de ciclisme. Pego va ser l’escenari d’aquest inici ahir diumenge, en una jornada marcada per la bona participació, el gran ambient, el bon oratge i una organització excel·lent.

En la categoria masculina el guanyador absolut i primer líder de la Volta sigué Eduardo Llácer Gabarrón, de l’equip Grupeta de la Safor. En la categoria femenina s’imposà la gandienca Mireia Orengo Llácer, del Club Beniopa, qui va ser precisament la vencedora de la Volta de 2022. Cal destacar que en el podium masculí absolut, el segon classificat va ser Pedro José López Gil i el tercer Adelino Moll Mut, corredor del Xabia’s Bike.

El podium femení absolut el van formar Mireia Orengo, Cristina Barrajón Pérez i Julia Mir Selma.

Aquesta primera etapa de la Volta de 2023 va rebre el suport econòmic de l’Ajuntament de Pego a través de les regidories d’Esport i de Turisme, a més de la col·laboració del Club Ciclista Pego i les Valls, implicat en l’organització a través del voluntariat.

El recorregut de 64’5 va transcórrer pels carrers del centre del poble amb un circuit circular al qual els ciclistes donaren sis voltes per a dirigir-se finalment cap al Miserat. La meta volant va estar situada al carrer Sant Rafel, des d’on es va donar l’eixida uns minuts després de les 10 del matí. Ja des dels primers metres es va produir un tall al pelotó, amb sis corredor que anaren escapats fins arribar a la pujada al Miserat. Entre d’ells el guanyador de les metes volants, Jordi Slootjes, de l’equip Encacon Construcciones.

El lliurament dels trofeus i primers mallots per als corredors i corredores que lideren les diferents classificacions va tindre lloc a la plaça del Mercat al voltant de la una de la vesprada. També hi hagué un reconeixement als corredors del Club Ciclista Pego i les Valls que participaren en la competició: Frrancisco Moll Sanchis; Guillem Sastre Bolta; Javier Martín Mengual i Christian Mendonca.

La segona etapa de la Volta La Marina de ciclisme es disputarà diumenge pròxim, dia 15, a Xaló, amb un recorregut de 66 quilòmetres.