Dos autobusos eixiran de Pego dissabte, 25 de febrer, per a assistir a la manifestació a favor dels serveis públics

La gent interessada en acudir amb aquestos autobusos té de temps per a apuntar-se fins a les 17:00h. d’avui divendres al col•legi públic Carolina Sala. Eixiran del Passeig Michel a les 15:45h. per a defensar els serveis públics.
Ahir de vesprada milers de persones van participar en les diverses concentracions que es van convocar a alguns dels pobles de la comarca per a denunciar les retallades del Consell als serveis públics. Una més de les mobilitzacions que s’estan realitzant des què s’aprovara el Decret Llei 1/2012. Un Decret present en els manifests que es van llegir durant la vesprada d’ahir per criticar aqueixes retallades que afecten Sanitat, Educació i Justícia, entre d’altres. En aqueixos manifestos s’alerta d’una possible pèrdua “dels drets adquirits en els últims anys”.

Continuant en aquesta línia, els cinc sindicats de la Mesa General de la Funció Pública, UGT, CCOO, CSIF, FSES i Intersindical, convoquen manifestacions en les tres capitals de província per a aquest dissabte, 25 de febrer, a les 18:00h. A València a la Plaça de Sant Agustí. A Alacant a l’Avinguda Salamanca i a Castelló a la Plaça Maria Agustina sota el lema que es va escollir ja fa temps i que ve repetint-se en les distintes concentracions i manifestacions, ‘No a les retallades en els serveis públics. Depuració de responsabilitats en el Consell’.

Els sindicats consideren que les mesures aprovades pel Consell de la Generalitat, el passat dia 5 de gener, esdevenen una nova agressió al personal del sector públic i als serveis que es presten. És el major atac de la història; cap altra comunitat ha pres unes decisions restrictives amb aquest abast, per la qual cosa només queda contestar de forma contundent i conjunta a aquesta nova agressió, asseguren.

Pels fets es dedueix que es vol fer pagar la crisi i el malbaratament dels recursos públics a aquells sectors de la població que no l’han provocada. Els sindicats afirmen que “és més fàcil estalviar més de 1.000 milions d’euros amb la retallada de salaris i serveis”.

Amb el Decret Llei el Consell vol retallar salaris del personal docent i sanitari, enviar a l’atur durant l’estiu el personal interí docent, reduir la jornada a 25 hores al personal interí i laboral temporal de l’Administració del Consell i de la de Justícia, i de totes les empreses, entitats i fundacions del sector públic valencià, i posar límits a les reduccions de jornada, així com eliminar els drets a dies de vacances i de descans, a determinades prestacions socials i la prolongació de la vida laboral més enllà de l’edat de jubilació.

I tot això, amb la vulneració dels convenis col•lectius d’aplicació al personal laboral i la negociació col•lectiva i la retallada en personal, prestacions i serveis públics. No contents amb això, el Consell ha aplanat el camí per a acomiadar fins a un 25% del personal interí i laboral temporal dels diferents sectors, la qual cosa pot afectar milers de persones, augmentar les xifres d’atur i deteriorar més encara la prestació dels serveis públics a la ciutadania valenciana.

”Les mesures aprovades no pretenen ni racionalitzar ni ordenar les administracions públiques ni el sector públic, sinó fer caixa a costa de tirar-li mà al salari de les treballadores i els treballadors”, afirmen els sindicats. Per totes aquestes raons, s’oposen frontalment a totes aquestes mesures i per això anuncien la continuïtat de mobilitzacions com ara les concentracions setmanals als centres de treball, els tancaments i les reeixides marxes que denuncien el balafiament dels diners públics, i que, a hores d’ara es materialitzen amb la convocatòria d’aquesta manifestació, però que s’allargaran en el temps fins que el Consell retire el Decret llei.

Al mateix temps fem una crida al conjunt de forces sindicals, empleats i empleades públics i a la societat en general perquè participe activament en la manifestació del dia 25 de febrer, i en la resta de mobilitzacions que es convoquen, perquè la conjuntura no és una simple retallada que afecta el personal de l’administració pública, les retallades constitueixen una veritable agressió als serveis públics i a l’estat de benestar i, per tant, al conjunt de la ciutadania.

Des de Pego el dissabte eixiran dos autobusos rumb a una d’aqueixes tres manifestacions en contra de les retallades del Consell. Eixiran a les 15:45h. des del Passeig Michel. Poc abans de la 1 quedaven 15 places per omplir així que, si encara hi ha algú interessat o interessada a acudir a la manifestació en autobús pot posar-se en contacte amb el col•legi Carolina Sala fins les 17:00h. de hui divendres.
650 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!