Pego es tenyeix de dol, dissabte, amb la Pinyata

La festa més volguda pels pegolins i les pegolines. A les 23:30h. les colles i la ciutadania en general es concentrarà a la Plaça de l’Ajuntament per a eixir, a les 00:00h. la primera batucada camí cap al Pla de la Font. A la 01:30h. començarà el correfocs.
Carnestoltes és una festa magnífica, una festa que duu el nom de Pego a molts racons del territori valencià i molt més lluny, una festa amb molts adeptes. No obstant, els pegolins i les pegolines, tenen una predilecció especial pel dissabte següent, per la Pinyata, que dissabte omplirà els carrers del municipi de molt de negre i molt de ritme.

Enguany Pinyata tornarà a congregar milers de persones afligides per la pèrdua de la disbauxa que comporta la nit de disfresses. No obstant, el seu comiat serà rítmic i divertit, per no perdre l’essència de Carnestoltes.

– A les 23:30 Concentració a la Plaça de l’Ajuntament de les Colles disfressades.
– A les 00:00 Desfilada que s’iniciarà amb la Batucada Ondarattack, amb el següent itinerari: Plaça de l’Ajuntament, Capità Cendra, Sant Jaume, Sant Agustí i Pla del Font, on es cremaran les “sardines” i els “taüts”
– A partir de la 01:30 començarà el Correfocs a càrrec de FOC I SOM, de La Xara
– Després hi haurà música a les diferents barres populars instal•lades per Pego.

L’hora d’inici del correfocs, la 01:30 de la matinada, fa suposar que molts dels participants a la desfilada de Pinyata se’l perdran perquè no hauran arribat encara a la fi del recorregut, ja que, és habitual que el passacarrer de Pinyata s’allargasse, pel ritme de les colles que van desfilant i perquè és molta la gent que hi participa. No obstant, el regidor de Festes, Raül Tamarit, explicava que l’hora d’inici del correfoc correspon a diversos factors, entre els que es troba el fet que “els bombers no poden estar tota la nit esperant que arriben els últims […] també per la seguretat”.

Convidava Raül Tamarit a què la gent isca i participe de la festa per a gaudir-la.
756 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!