Dones Cabal ret homenatge a la historiadora Irene Ballester en l’Acte Literari

Irene Ballester Buigues, doctora en Història de l’Art i vocal del Consell Valencià de Cultura, va ser la persona guardonada el divendres en la catorze edició de l’Acte Literari de Dones Cabal.


L’acte va tindre lloc a la Casa de Cultura, amb el saló ple de gom a gom, i va comptar amb la presència de la presidenta de Dones Cabal, Teresa Ferrando, i la regidora d’Igualtat, Merche Bolta.


Hi participà Carmen Ivars Ronda, de Benissa, sociòloga per la Universitat d’Alacant, i especialitzada en estudis de gènere. També intervingué, com a presentadora, Remei Sendra Martínez, una de les fundadores de Dones Cabal, qui va ser l’encarregada de recordar el sentit i l’objectiu d’aquest esdeveniment que organitza Dones Cabal des de fa 13 anys.


Carmen Ivars sigué l’encarregada de presentar a l’homenatjada. Tal com va explicar, Irene Ballester és natural de Pedreguer, feminista activista


ha centrat la seua investigació al voltant de la visualització de les dones artistes i en la de-construcció de la mirada masculina, que ha objectualitzat els cossos femenins per al seu propi gaudiment. Al llarg de la seua trajectòria, la historiadora ha publicat diferents articles en revistes especialitzades a més diversos assajos, un d’ells titulat «La duquessa d´Almodóvar: vida d´una dona aristòcrata valenciana a la fi del segle XVIII».


I en allò més personal, Carmen Ivars va descriure a Irene Ballester com una dona generosa, amb coherència i sororitat.

Per últim, en el seu torn de l’homenatjada assenyalà que les dones no naixen feministes, sinó que es fan en reacció contra allò que s’espera d’elles i que està programat per a elles des del moment del seu naixement.


Ballester comentà que va viure una de les seues etapes escolars a Pego i es va mostrar molt emocionada i orgullosa pel reconeixement.

 

1487 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!