Diumenge se celebra el Dia Mundial dels Aiguamolls a la Marjal

La biodiversitat dels aiguamolls és essencial per al planeta, són els ecosistemes més productius, proporcionen serveis essencials i subministren l’aigua potable. I, així i tot, són els més amenaçats. Espanya va suspendre en 2019 l’avaluació feta per la Comissió Europea sobre l’aplicació de la Directiva Marc de l’Aigua. Principal referent legislatiu en protecció de rius i aiguamolls.

En un moment com l’actual, en el qual més d’un milió d’espècies animals i vegetals estan en perill d’extinció, resulta fonamental posar aquests ecosistemes en valor i fomentar la seua cura. El dia 2 de febrer se celebra el Dia Mundial dels Aiguamolls i enguany està dedicat a la biodiversitat que alberguen sota el lema “Els aiguamolls estan plens de vida”.

És per això que diumenge es realitzarà un taller d’anellament d’aus i unes rutes interpretatives pel Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva. Començarà a les nou del matí, amb l’anellament a l’observatori del Bovar. L’activitat ha estat organitzada per l’Oficina Tècnica del Parc Natural de la Marjal de Pego– Oliva, en col·laboració amb la Fundació Global Nature, la Generalitat Valenciana i el grup d’anellament Pit-Roig.
1096 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!