Diumenge, concentració a l’Hospital comarcal, a favor del pediatra Paricio

La iniciativa està promoguda, de manera espontània, per un grup de mares des de les xarxes socials. Serà secundada per professionals del sector de la sanitat, associacions, famílies i la ciutadania de la Marina Alta. Segons Marina Salud, amb l’acomiadament del Dr Paricio no es qüestiona la seua vàlua professional, sinó el fet que no ha aconseguit arribar “als objectius” del pla de desenvolupament de pediatria. El Síndic de Greuges ha obert una investigació davant de l’allau de queixes rebudes.
L’empresa privada que gestiona des de 2008 l’hospital públic de Dénia, Marina Salut, ha decidit cessar el cap de Pediatria José María Paricio, que va guanyar la seua plaça per oposició fa 20 anys i que va revalidar amb èxit en dos ocasions. La Direcció de l’Hospital de Dénia, Marina Salut, va comunicar el 20 de Gener del 2012, verbalment al Dr. Paricio que l’acomiadament era exclusivament per motius de “pèrdua de confiança” i “no per resultats o indicadors negatius”. El 26 del mateix mes la direcció va ratificar, davant de 9 pediatres del servei, que les raons eren de pèrdua de confiança per tres situacions ocorregudes en l’últim any alienes a la gestió del servei.

L’ equip del servei de Pediatria que dirigix el Dr. Paricio gaudix de prestigi local, nacional i internacional, tant de professionals sanitaris com de mares i pares, per la seua gestió humanista, científica i innovadora i té uns índexs de satisfacció dels usuaris del 98%. Publicacions científiques, indicadors, resultats i enquestes els avalen. La seua pàgina sobre compatibilitat de la lactància amb els medicaments www.e-lactancia.org rep més de 2.500 visites diàries en la seua versió espanyola i més de 400 en l’anglesa.

Davant aquest currículum i després de conèixer-se les intencions d’acomiadament, el Dr. Paricio ha rebut el suport de tots els companys de l’equip que dirigix, 850 cartes i correus electrònics de professionals (pediatres, ginecòlegs, comares, infermeres), de mares i pares i d’associacions i institucions de prestigi com el Comité de Lactància materna de l’Associació Espanyola de Pediatria, l’Associació per a la Salut Mental Infantil des de la Gestació (ASMI), Col•legi de Metges de la província d’Alacant, Federació Espanyola de grups de Suport a la Lactància Materna-FEDALMA, entre altres.

D’altra banda, davant l’anunci fet per Marina Salud d’acomiadar al Dr Paricio, mares, pares i professionals de la salut van crear, de forma espontània, el grup de Facebook “En Suport al Dr. José Maria Paricio, Hospital de Dénia” que, en pocs dies va arribar als 2.500 membres. També han promogut l’arreplegada de firmes en Actuable i, de moment, han aconseguit més de 12.000 firmes. A més, han enviat desenes de cartes al Síndic de Greuges i a mitjans de comunicació. Demanen que es paralitze el procés d’acomiadament i per a fer la demanda més pública encara, han convocat una concentració davant de l’hospital de Dénia aquest diumenge, 26 de febrer, a les 11:00 del matí. Una concentració que qualifiquen “de format lúdic”, però a més, “un espai de debat sobre el model de gestió de la salut pública a Espanya”.

La direcció de l’Hospital de Dénia, segons un comunicat oficial, assegura que no qüestiona la vàlua professional del Dr. Paricio però manté que no ha aconseguit “els objectius” del pla de desenvolupament de la pediatria en l’àmbit del sistema d’Atenció Primària. Marina Salud assegura que la direcció del departament ha avaluat “negativament els resultats del sistema i de l’organització de la Pediatria duts a terme pel doctor Paricio com a cap de servei, concentrant gran part dels professionals i recursos en l’Hospital, en detriment de la xarxa assistencial, oblidant que l’accessibilitat i la integració són dos compromisos fonamentals d’una assistència sanitària moderna”.

El doctor Paricio treballa en la Sanitat pública des de fa 36 anys i va guanyar per oposició la direcció del servici de pediatria en l’Hospital de La Marina Alta, plaça que va revalidar, igualment per mitjà de concurs públic en dos ocasions. El pediatre assenyala que fa quatre anys, quan la conselleria va cedir la gestió de l’hospital a la firma privada Marina Salut els nous responsables el van forçar a sol•licitar una excedència de tres anys i acceptar nou contracte laboral per a seguir en el lloc. “Passat el període d’excedència, la Conselleria ha eliminat sense avisar-me la plaça que guanye per oposició, i l’empresa em comunica que prescindirà dels meus serveis per una mala gestió o mals indicadors”, assegura. No obstant el metge rebutja aqueixos arguments de la direcció i assenyala que el seu acomiadament (encara no s’ha fet efectiu) no es justifica en raons objectives.

El servei de pediatria de l’hospital, a través d’un comunicat, abona la versió del doctor Paricio. “Amb el doctor Paricio hi ha 9 metges pediatres summament capacitats i un equip d’infermeria perfectament entrenat en atenció a xiquets i familiars, amb maneig consolidat de tècniques necessàries per a atendre la malaltia i grans coneixements en lactància materna. Aquest equip és el que volen destruir amb l’acomiadament del doctor Paricio en primer lloc i molt possiblement també dels que l’han recolzat, que són tots”, assenyala el comunicat.

El Síndic de Greuges, José Cholbi ha obert una investigació per a conéixer la situació del metge davant de l’allau de queixes (600) i firmes (1.315) en suport de la seua permanència en el lloc.
661 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!