Dissabte van ser homenatjats a Pego els republicans afusellats per la dictadura

Un acte organitzat per Esquerra Pego que, un any més, va reunir a familiars i a persones que combreguen amb la república al Cementeri de Pego. Més concretament a l’espai dedicat “a tots els republicans que van morir per defensar les llibertats i la democràcia”.
Diumenge era 14 d’abril i es complien 82 anys de la proclamació de la II República Espanyola. Un dia abans, dissabte, Esquerra Pego, familiars i persones properes a la ideologia de la República es van reunir, un any més, al cementeri de Pego per a recordar i homenatjar les persones que “defensaren amb la vida, la llibertat i la democràcia”.
Saül Ortolà, portaveu d’Esquerra Pego, qualificava l’acte com a “molt emotiu”. Explicava que, des de fa uns anys, des què es va reservar un espai rellevant per a homenatjar els republicans afusellats per la dictadura al Cementeri de Pego i, més recentment, el dedicar una avinguda a Aquilino Barrachina, els familiars d’aquells republicans i altra gent propera “se senten més recolzats en la recuperació de la memòria històrica”. També apuntava que a això se suma este últim any en què la sensació és que “la monarquia és un niu de corrupteles i un escàndol rere un altre que fa que el sentiment republicà estiga més viu que mai”.

Així, la impressió de les persones propereres al republicanisme és que, les circumstàncies actuals, com que accentuen homentatges com el viscut ahir al cementeri de Pego. Saül Ortolà, apuntava que el camí marca que “s’ha de renovar”, “tot el que hi ha s’ha de tirar al fem perquè està tot infectat. Necessitem renovació i això és un procés popular de pensar quin estat volem i que és el que més ens convé”.
560 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!