Diputació ratifica la subvenció per a la nova biblioteca de Pego en el plenari d’agost

La Diputació Provincial d’Alacant aprovà ahir una modificació i reajustament d’anualitats del Pla d’Obres i Serveis de 2019. Acord que es va prendre durant la celebració del ple ordinari del mes d’agost de la institució, amb els vots a favor de tots els grups excepte de Compromís. Postura que el diputat provincial Gerard Fullana ha aclarit i que ha motivat un comunicat de l’equip de govern de Pego que considera que Compromís pretén “bloquejar” el projecte de la nova Biblioteca.


Aquest punt de l’ordre del dia de la sessió plenària va incloure la modificació del finançament de les set actuacions incloses en el pla especial de 2019 que es duran a terme a Pego, a Finestrat, Xàbia, Los Montesinos, Rafal, Redovà i Tibi, amb un import global de 9,8 milions d’euros, dels quals la Diputació aporta 6,2 milions. Segons Javier Gutiérrez, diputat provincial d’Infraestructures, “d’aquesta manera donem seguretat a aquests municipis, complint amb els compromisos adquirits per aquesta institució”.


Es ratifica així que Pego rebrà el finançament per al projecte de creació d’una nova Biblioteca Municipal a les antigues escoles Cervantes, tal com va avançar el mateix Javier Gutiérrez en la seua visita que realitzà al municipi fa unes setmanes.


Durant el plenari, Gutiérrez defensà la modificació i reajustament del Pla afirmant que la mesura s’ha pres “amb la finalitat d’agilitar la recepció de les subvencions per part dels municipis i assegurar al màxim l’execució pressupostària”.


AJUDES ALS SERVEIS SOCIALS


En un altre punt, el ple de la Diputació aprovà destinar a 2’4 milions d’euros als Serveis Socials d’Atenció Primària. En aquesta partida hi ha un total un total de 494.668,95€ per als municipis de menys de 20.000 habitants de la Marina Alta. Ajudes que es canalitza per mitjà dels Ajuntaments i de les Mancomunitats i que serviran per a atendre serveis d’ajuda a domicili, serveis d’informació, orientació i assessorament i ajudes econòmiques individualitzades.


La Mancomunitat de Serveis Socials de Pego, L’Atzúbia i Les Valls rebrà, segons l’acord de la Diputació, 14.683,78 € per al programa de prestacions econòmiques individualitzades, i 49.582,61 € per al programa d’Ajuda a Domicili.


COMPROMÍS CONSIDERA QUE ELS CRITERIS D’ADJUDICACIÓ SÓN ARBITRARIS


Arran aquestos dos acords, la coalició compromís ha emés una nota de premsa afirmant que l’equip de govern de la Diputació, format pel Partit Popular i Ciudadanos, ha emprat uns criteris arbitraris a l’hora d’adjudicar les subvencions i ajudes.

Al respecte del seu vot en la modificació del Pla d’Obres i Serveis de 2019, el diputat de la coalició valencianista, Gerard Fullana, ha manifestat que el diputat d’Infraestructures, Javier Gutiérrez, «ha re impulsat les ajudes arbitràries».

Compromís assenyala que s’ha oposat a la proposta d’aprovar el finançament de les set obres “per tindre unes condicions diferenciades de la resta del Pla Planifica”.

Fullana també votà en contra de la modificació de crèdit per valor de prop de 3 milions d’euros per a concedir les ajudes als Serveis Socials per considerar que “gran part d’aquesta quantitat va destinada a subvencions adjudicades a dit a ajuntaments i associacions”.

Compromís ha manifestat que lamenta que “l’equip de govern de la Diputació haja optat per un tipus de gestió no objectivable”.

L’EQUIP DE GOVERN DE PEGO AFIRMA QUE COMPROMÍS INTENTA BLOQUEJAR LA NOVA BIBLIOTECA

Al respecte de la postura en la votació del diputat provincial de Compromís, Gerard Fullana, el grup municipal socialista ha fet un comunicat aquest matí en què l’equip de govern afirma que «una vegada més, el col·lectiu Compromís intenta bloquejar l’obra de la Biblioteca Cervantes».

El text del comunicat és el següent:
Una vegada més, el col·lectiu Compromís intenta bloquejar l’obra de la Biblioteca Cervantes.

Des de l’any 2017 el poble de Pego està lluitant per tal de poder rehabilitar el col·legi Cervantes i convertir-lo en una biblioteca adaptada a les necessitats actuals.
El partit socialista des de sempre ha tingut clares les necessitats; una millor sala d’estudis, inclusió de noves tecnologies, un millor horari d’apertura, més dependències multidisciplinar, …
Pel maig de 2018 ens sorprenem quan Compromís visita el col·legi Cervantes amb el Diputat Gerard Fullana, desprès d’abstenir-se en l’aprovació del projecte de la Biblioteca en el ple municipal i també desprès de paralitzar la subvenció de 50.000€ de l’entitat provincial a l’Ajuntament de Pego.
Aquella abstenció no s’entenia, perquè ells mateix quan defensaven la seva abstenció, deien que el projecte era molt interessant i cobria moltes necessitats.
Com déiem no entenem mai a compromís, els agrada el projecte, però s’abstenen.
Deien en aquell moment que pretenien defendre els interessos municipals «Devem fer el possible per a que el nostre poble siga tractat com és mereix, i per això hi ha que deixar-li clar a la Diputació, que Pego no té perquè pagar més que un altre poble», – paraules del portaveu de Compromís per Pego.
Desprès sol·licitaven un ple extraordinari en Pego per parlar del projecte, o això es el que pensàvem tots els partits, però només començà el ple ens adonarem que no els interessava el nostre projecte o els diners que podia rebre el nostre poble, al voltant de 1.000.000€; El seu interés era que Pego, obrira un procès judicial contra la Diputació; On tots els partits diguérem NO!.
L’Equip de Govern continuà amb la petició a la Diputació del projecte i de la redacció del mateix.
Desprès de les eleccions municipals i de les negociacions en la diputació, en novembre de 2019 l’ Entitat Provincial, aprovà els plans d’obres i serveis i uns plans especials lligats a l’aprovació de la utilització del romanent de tresoreria, on l’obra de la Biblioteca quedava aprovada amb un import de 1.058.655,61€ amb el vot favorable de tots els grups polítics.
No s’estant d’acord amb aquesta aprovació supeditada a l’aprovació del romanent, en l’Ajuntament de Pego, aprovarem una moció en el ple de juny, exigint a la Diputació que la financiació del nostre projecte sigues amb recursos propis d’entitat provincial.
Per fi, obteníem una resposta favorable per part de la Diputació, on acceptaven finançar el projecte de la Biblioteca amb recursos propis, i aquest fet quedava aprovat en el ple provincial del passat 5 d’agost.
Però una vegada més Compromís no jugava net, aquesta vegada el Diputat Gerard Fullana canviava el sentit del vot del novembre de 2019 i passava a votar en contra de que el poble de Pego obtingués 1.000.000 €.
Allò que havia votat en nombre de 2019 a favor, ara decidia votar en contra diguen que Pego deuria de veure reduïda aquesta subvenció en vora 370.000€.
A hores d’ara l’equip de govern de Pego ens agradaria saber quina posició té Compromís per Pego respecte a aquest assumpte.
  • Està d’acord amb el seu diputat?
  • Està d’acord que Pego obtinga menys financiació?
  • Està d’acord en que ens redueixen la subvenció d’aquest projecte?
Una vegada més veiem com Compromís té dos cares i juga a dues bandes, com podem confiar amb un grup que no te un criteri establert i definit?”
930 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!