Diputació afirma que les obres del carrer Sant Miquel acumularan encara més retard

La regidora d’Urbanisme, Laura Castellà, i l’alcalde, Enrique Moll, han mantingut una reunió, aquest matí, amb tècnics de la Diputació d’Alacant per a presentar-los les seues exigències, així com demanar-los que s’agilitze els treballs del carrer Sant Miquel i també transmetre’ls el malestar dels veïns i veïnes. Una reunió que des del consistori s’ha sol·licitat reiteradament, però que fins a la data no s’havia produït.

Els tècnics de Diputació els han explicat que el futur de les obres no és favorable. Tan sols hi ha dues vies d’actuació, una primera en la qual es revoque l’adjudicació a l’empresa, per la qual cosa s’hauria de tornar a iniciar el procés (modificació del projecte, aprovació del ple de la Diputació, exposició al públic durant un mes i licitació, de nou, de l’obra); o una segona opció, per la qual opten els tècnics, que consisteix a pressionar a l’empresa de manera constant perquè no demore els treballs. En totes dues situacions, han incidit, el procés de finalització de les obres serà llarg.
Des del govern pegolí també s’ha sol·licitat als tècnics de la Diputació que siga l’estament provincial qui es faça càrrec de reparar tots els desperfectes ocasionats per l’obra en els habitatges dels veïns i veïnes del carrer, “assumint també tota la despesa”, ha matisat la regidora.

Castellà ha lamentat la situació en la qual es troben les obres “especialment pels veïns i veïnes afectats, ja que unes reparacions que anaven a millorar el seu carrer els està ocasionant molts problemes». L’edil afirma que «És necessari un canvi per a controlar qui accedeix als projectes públics, hem de traure de totes les adjudicacions a les empreses que no treballen com cal i que només miren el seu benefici sense tindre en compte la qualitat del treball que han de realitzar, no tenen en compte a qui pot afectar la seua desídia”.

De fet, des de l’Ajuntament s’ha demanat a Diputació que en que aquests processos de licitació no sols es basen en el preu amb el qual les empreses presenten les seues ofertes, sinó que es tinga en compte també aspectes com que les possibles adjudicatàries tinguen un pla d’igualtat, certificat de bones pràctiques, certificats de qualitat, compten amb persones amb diversitat funcional en la seua plantilla, “característiques que -segons explica la regidora d’Urbanisme, Laura Castellà- indiquen que l’empresa inverteix una part del seu pressupost en millores internes i externes evitant així que empreses que presenten ofertes a la baixa, però restant qualitat en els projectes, puguen ser les adjudicatàries”.

L’edil ha remarcat que a l’Ajuntament de Pego sí s’exigeix aquest tipus de criteris quan es du a terme processos d’adjudicació de projectes. I ha afegit que “reclamar aquest tipus de criteris evitaria situacions com la que està patint el veïnat del carrer Sant Miquel”.
325 Visites
Hola!!