El 2024 és declarat any Estellés a Pego

El ple de la corporació municipal aprovà ahir la declaració del 2024 com a Any de Vicent Andrés Estellés, coincidint amb el 100 aniversari del seu naixement.

La proposta va eixir inicialment del grup Compromís i va rebre l’adhesió dels socialistes, de manera que va ser presentada conjuntament pels dos grups ahir al ple ordinari de febrer. El portaveu de Compromís Pego, Víctor Climent, va ser l’encarregat de llegir i defensar la moció en la qual es fa la proposta de declarar l’any Estellés no només a Pego, sinó instar també al Consell de la Generalitat a que faça el mateix.

La moció va ser aprovada amb els vots a favor de Pspv-Psoe i Compromís i l’abstenció del PP. El portaveu dels populars, Ferran Gonzàlez, va justificar l’abstenció en una discrepància lingüística amb el text de la moció i va fer, a més, una altra proposta al ple.

Així el punt va derivar en una dissertació lingüística, i el portaveu de Compromís va haver d’explicar al Partit Popular el significat de la paraula «país», acceptada per a altres comunitats autònomes, com la del País Basc.

Per part dels socialistes, el seu posicionament va ser defensat pel regidor de Cultura, Josep Mengual.
450 Visites
Hola!!