Dijous pares i mares de Pego, d’Infantil i Primària, estan cridats a votar sobre la jornada continuada

L’horari de votació en la majoria de col·legis és de 9 a 19h. Al Ceip Carolina Sala es podrà votar fins les 20h. La modificació de la jornada necessita del sí del 55 % del cens de pares i mares del col·legi per a eixir endavant.
En dos dies, dijous que ve 15 de setembre, els pares i les mares de l’alumnat d’Infantil i Primària dels col·legis públics Ambra, Carolina Sala i Rosalia Bondia i del col·legi concertat Sant Antoni de Pego, estan convocats per votar si estan a favor o en contra de la implantació de la jornada continuada durant este curs 2016/2017.

La jornada escolar intensiva o jornada continuada el que implica és concentrar les cinc hores de classe diàries en horari de 9.00 a 14.00 hores. Perquè Educació autoritze la votació sobre la jornada intensiva els col·legis havien de garantir el servei de menjador i dissenyar un pla d’activitats extraescolars gratuïtes fins a les 17.00 hores per facilitar la conciliació laboral i familiar a aquells pares i mares que no poden arreplegar als seus fills i filles abans d’eixa hora.

L’horari de votació per a Ambra, Carolina Sala i Sant Antoni és de 9 del matí a 7 de la vesprada. Carolina Sala també comença a les 9 del matí la votació i la finalitzarà a les 8 de la vesprada. Segons indiquen des de la Direcció d’Ambra, «en cas de no poder assistir és té la possibilitat de delegar el vot». Les instruccions per fer arribar eixe vot delegat a l’escola s’han de consultar a la secretaria del centre abans de dijous.

Divendres 16 es remetran els resultats de l’escrutini de la consulta a les famílies a la direcció general de Política Educativa. Una vegada enviats els resultats de la consulta a la conselleria, el director general de Política Educativa dictarà, entre el 19 i el 23 de setembre, l’autorització definitiva perquè cada un del centres educatius aplique el Pla Específic d’Organització de la Jornada Escolar que ha presentat. Les modificacions es podran posar en marxa a partir d’octubre, i coincidiran amb el canvi de l’horari habitual de tot el curs.

L’autorització definitiva s’estendrà per períodes de tres cursos acadèmics renovables, sempre que els resultats s’ajusten a les millores previstes en el pla. L’avaluació es realitzarà en funció de la incidència del nou horari sobre el procés d’ensenyament-aprenentatge i els resultats obtinguts per l’alumnat.

La Conselleria d’Educació, a través de la Direcció General de Política Educativa, va autoritzar el passat mes de juliol a 286 centres d’Infantil i Primària a continuar amb la segona fase per a implantar la jornada continuada. De tots ells, fins a 241 pertanyen a la província d’Alacant, mentre 34 són de València i tan sols 11 de Castelló.

A la Marina Alta hi ha un total de 28 col·legis que han estat autoritzats per la Conselleria d’Educació perquè consulten les famílies si accepten l’aplicació de la jornada intensiva este mateix curs.

Els col·legis autoritzats han estat:

– Beniarbeig: CEIP Benicadim
– Benidoleig: CEIP Mestral
– Benissa: CEIP Manuel Bru i CEIP Padre Melchor
– Calp: CEIP Azorín, CEIP Gabriel Miró, CEIP Oltà i CEIP Paternina
– Dénia: CEIP La Xara, CEIP Montgó i CEIP Pou de la Muntanya
– Gata: CEIP Santísimo Cristo
– Llíber: CEIP S. Cosme i Damià.
– Murla: CEIP Castell del Pop
– Pedreguer: CEIP Comarcal l’Alfàs i CEIP El Trinquet
– Pego: CEIP Ambra, CEIP Carolina Sala, CEIP Rosalia Bondia, col·legi concertat Sant Antoni
– Teulada: CEIP Cap d’Or (Moraira) i CEIP San Vicente Ferrer
– El Verger: CEIP Segària
– Xàbia: CEIP Graüll, CEIP l’Arenal, CEIP Port de Xàbia, CEIP Trenc d’Alba i CEIP Vicente Tena.

1034 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!