Dijous la Policia Local de Pego inicia les campanyes de control de gossos

El 4 de setembre es posen en marxa a Pego tres campanyes que incidiran en la obligatorietat dels microxips; la necessitat cívica de recollir amb borses els excrements dels gossos en passejar-los i en el fet de no abandonar-los o de dur-los lligats quan es passegen pel poble.
Davant les reiterades queixes sobre els excrements canins a les voreres i vials de Pego -perquè continuen trobant-se’n-, la regidoria de Seguretat Ciutadana va decidir que, en tornar de “vacances”, es posarien en marxa distintes campanyes de conscienciació al respecte. Encetat el mes de setembre, serà dijous 4, quan la Policia Local de Pego inicie les tres campanyes de control de gossos.

Els tres fronts que s’obrin són:

1) La identificació física del gos a partir de la lectura del microxip. La normativa estipula que en els tres primers mesos de vida als gossos se’ls ha d’implantar un microxip d’identificació. L’incompliment d’esta obligació suposa una infracció greu sancionable amb una multa entre 601€ i 6.010€.
A partir del 4 de setembre si la Policia Local de Pego realitza un control de xips i un gos no estigués identificat, l’amo o l’ama seria informat que té un mes per a posar-li el microxip al gos. Una vegada fet, haurà de dur la mascota a la Policia perquè es comprove. Si passat el termini d’un mes no s’identificara a l’animal, la persona propietària seria sancionada.

2) L’advertiment que els animals de companyia han de passejar en cadena, no podent-se deixar solts pel casc urbà. En cas que un gos passege lliurement per les vies i espais públics s’estarà incomplint l’article 26 de l’Ordenança reguladora de Tinença d’Animals en l’Entorn Urbà. La Policia Local intentarà identificar el propietari de l’animal per a advertir-li de l’incompliment de la normativa. La sanció -per infracció lleu- oscil•la entre 30,05€ i 300,51€.
3) Comprovació que, en passejar l’animal de companyia, l’amo/a porta borses per a eliminar de la via o espai públics els excrements del gos. En este cas, com en l’anterior, es tractaria d’una infracció lleu, que suposa multes que oscil•len entre els 30,05€ i els 300,51€.
En les tres situacions descrites, la Policia Local advertirà els propietaris dels animals de l’incompliment de la normativa i emplenarà un full d’infracció. En arribar a la seu policial i introduir les dades de l’amo/a del gos, si és la primera advertència no s’aplicarà la multa. No obstant, si es comprova que la persona és reincident, automàticament se li tramitarà la denúncia corresponent.

L’inspector de la Policia Local de Pego, Juan Perelló, informava que en la darrera campanya de control d’animals domèstics que es va realitzar es van tramitar entre 70 i 80 advertències i només es van donar 1 ó 2 reincidències. Estes dades indicarien que les campanyes proposades per la regidoria de Seguretat Ciutadana, són efectives.

D’altra banda, la regidora de Seguretat Ciutadana, Elvira Ciurana recorda la necessitat de conscienciació de la població, principalment, pel que fa a la neteja dels excrements dels gossos en vies i espais públics, ja que molesten, produïxen insalubritat i creen una imatge bruta i negativa del municipi.

Ciurana ha recordat que a l’Avinguda Aquilino Barrachina, a l’altura de l’escorxador, hi ha un espai habilitat especialment perquè defequen els gossos. Així mateix, no descarta la possibilitat d’habilitar un segon espai en una zona oposada a esta per cobrir millor el poble de Pego.
646 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!