ALMA recol•lecta material escolar per als xiquets i xiquetes amb necessitats econòmiques

L’Associació Pro infantesa ALMA, va encetar a finals d’agost, tenint en compte l’inici escolar, una recollida de material escolar amb l’objectiu d’ajudar a les famílies pegolines amb més problemes econòmics.
Demà dimecres comencen les classes d’Infantil, Primària i Secundària. Iniciar un nou curs escolar no tan sols suposa tornar a les aules de matí i de vesprada, retrobar-se amb els amics i les amigues i començar a aprendre noves matèries. Per als pares i les mares també significa un elevat cost, l’associació de mestresses de casa i consumidors Tyrius, calcula una mitjana de 716€ a la Comunitat Valenciana, amb una estimació de 421€ en infantil, 698€ en primària i 899€ en secundària.

Un dels costos més importants recau en l’obtenció dels llibres de text. Segons Tyrius, la mitjana ronda els 220€ per menor en llibres de text. Des de fa anys que les AMPA funcionen amb els bancs de llibres o amb la compra directa a les distribuïdores per estalviar-se costos entremitjos amb l’objectiu d’estalviar a les famílies, el que no senta massa bé en les llibreries que veuen perdre una important font d’ingressos. No obstant, la pràctica de les AMPA, segons Tyrus apunta justament a eixes pràctiques per a poder reduir despeses en este capítol. Asseguren que “l’intercanvi entre els membres d’una mateixa família, la compra de llibres de segona mà o la utilització de l’aplicació del banc de llibres, podria fer que esta partida es reduïra considerablement”.
Davant esta important despesa econòmica i tenint en compte que moltes famílies continuen atrapades en les xarxes de la crisi econòmica, l’associació pegolina ALMA Pro infantesa, va encetar a finals d’agost una campanya de recol•lecta de material escolar per als xiquets i les xiquetes amb més necessitats econòmiques de la localitat.
Ajudar és senzill. Es pot fer donant llapis, quaderns, bolígrafs, motxilles o també fent un donatiu. Estes donacions es poden deixar a la Tendeta Solidària que està ubicada a l’antic ambulatori de Pego, al carrer Llavador, nº5 o al Banc d’aliments els dilluns i dimecres.
La iniciativa de recollir material escolar per als alumnes amb més dificultats econòmiques, partix d’ALMA Pro infantesa i està recolzada per la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Pego i la Mancomunitat de Serveis Socials de Pego, L’Atzúbia i Les Valls.


1197 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!