Dia de la dona treballadora


Més de 500 persones van gaudir al III Concurs gastronòmic de Plats típics pegolins. Ahir més d’un centenar de dones es manifestaren a Dénia en contra de la violència de gènere.

Més de 500 persones, la majoria d’elles dones van acudir al III concurs gastronòmic de plats típics pegolins. Unes 40 dones varen participar en el concurs que tenia tres categories: arròs amb crosta, plats típics del municipi i postres tradicionals.

Va ser Ana Aparici, regidora de la Dona de l’Ajuntament de Pego, qui va instaurar aquest concurs a l’arribar a la corporació en l’actual mandat. Que es consolida un any més per l’èxit d’assistència.

Només tres dones van ser les afortunades ja que van guanyar els distints premis. Pepa Durbà va guanyar 400 euros amb el plat típic de la «fetjà», Rosa Mari Ceressola va rebre 450 euros per fer el millor «arròs amb crosta» i, el premi a les postres del terreny -dotat amb 350 euros- se’l va endur un flam de torró que anava adornat amb el passeig del Pla de la Font fet per Carme, la propietària d’Esports La Casa.

El jurat estava format per dos representants de l’associació de mestresses de casa de Pego i del Grup de Dones Cabal, a més de la coordinadora de Servicis Socials de l’ajuntament, Xaro Pinto, i l’animador cultural, Rafel Ruiz. El seu exquisit paladar va ser el que va donar els noms de les premiades.

A l’acabar el menjar, el grup de dones veïnes de Muntanya Pego «Internacional Club Ladys» va regalar a la regidora Ana Aparisi un ram de flors com a mostra d’agraïment. Aquest col•lectiu també va anunciar que estan fent un recetari que inclourà les receptes dels plats guanyadors d´enguany. Després va començar la música que va amenitzar una vesprada de celebració.

Ja a la nit, el teatre municipal va acollir la projecció de la pel•lícula «En sus zapatos», protagonitzada per Cameron Díaz i Shirley Maclaine

Per altra banda a Dénia ahir de vesprada es van manifestar un centenar de dones convocades per la Xarxa de Dones de les Marines. La Manifestació l´obria una pancarta amb el lema “Juntes lluitem, camviem, gaudim”. També es marxava per denunciar la violència contra les dones.

388 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!