Aprovats els pressupostos municipals per al 2006


Un poc més de 10.069.000 euros és la xifra total a la que ascendeixen aquestos pressupostos.
S’han aprovat després de resoldre tres aspectes que preocupaven l’equip de govern com són: l’evolució de la construcció, la situació de Penya Roja i la negociació amb els sindicats i representants dels treballadors i treballadores per a la confecció d’una nova relació de treball de l´Ajuntament, a dia 9 de març s’han aprovat els pressupostos.

Un poc més de 10.069.000 euros és la xifra total a la que ascendeixen aquestos pressupostos. El que implica un 4´75% respecte a l’exercici anterior. A aquesta xifra se li han d’incloure
500.000 euros que es demanaren durant els mesos anteriors per tal de executar tres projectes: el programa de Benitubes, la segona fase de rehabilitació del centre històric i els vestuaris del Pujol.


En el capítol de despeses hi ha només un nou lloc de treball per obligació legal que és la plaça d’Inspector en Cap de la Policia Local, un lloc que encara no existeix a Pego. Així que les despeses de personal només augmenten un 2´75%, un percentatge inferior a l’augment de l´IPC previst.

D’altra banda, s’ha arribat a un acord sobre la requalificació del lloc de treball, RPT, que comptarà amb aproximadament amb 200.000 euros per a finançar la primera part del conveni, que arriba a un total de 800.000 euros.

En el capítol de despeses corrents hi ha un augment del 5% respecte a l’any passat situant-se la xifra pressupostària en 2 milions nou-cents mil euros.

En el capítol de finançament el consistori de Pego paga 330.000 euros de deute, el que suposa un 14´90% d’increment respecte a l’any passat.

En el capítol de transferències corrents, és a dir, el que l´Ajuntament aporta per a recolzar econòmicament a altres institucions les aportacions previstes per a enguany han augmentat un 15´70% respecte el pressupost del ´05.

1.245.000 euros és la xifra que haurà de dividir el consistori entre les 45 institucions com associacions, clubs, la Uned, o el Macma, entre d’altres.

Ràdio Pego, recordem que és una entitat pública i per tant també rep una aportació econòmica per part de l´Ajuntament, que aquest any és manté igual respecte a la de l’any passat. Tot i que ha augmentat el nombre de llocs de treball i alguns dels sous.

En el capítol d’inversions l’equip de govern del tripartit ha apostat pel risc per tal de poder dur endavant la finalització de determinats projectes que ja estan en marxa i d’altres que fa falta engegar. La xifra que es preveu per a aquest capítol ascendeix a 1 milió i mig d’euros.

En el capítol d’ingressos només s’ha modificat l´impost per l’activitat econòmica, l´IAE, que s’ha situat en el 1´8%. Aquest augment és de tipus mig, ja que la tarifa pot arribar fins al 3´8%.

L´Ajuntament de Pego preveu uns ingressos provinents de l´impost i les taxes de construcció de 2.360.000 euros, uns 400.000 euros més del que va ingressar en l’exercici 2005.

En aquest capítol d’inversions també es reflectiran les actualitzacions de taxes que també es van dur a terme durant el plenari extraordinari. Les taxes modificades són la guarderia infantil i la residència que han augmentat en un 5%.

També ha augmentat la taxa de la piscina municipal en un 15%. La taxa que més puja és la de l’aparcament municipal, en un 50%. No obstant, aquesta taxa no s’havia actualitzat des del 1999. El preu actual se situa en 45 euros al mes, el preu mínim de mercat.

Abans d’aprovar el pressupost el grup socialista va presentar una esmena en referència a l´RPT o requalificació de llocs de treball per tal que demanar un compromís al tripartit de dur-lo endavant,.

Una vegada resolts els problemes burocràtics sobre l’esmena, i haver-se optés el compromís del tres partits que conformen l’equip de govern, PP, PSOE i Bloc, els pressupostos van ser aprovats amb 7 vots a favor, ja que al plenari no va assistir ni l’oposició ni el regidor de festes, medi ambient i comunicació, Pau Folqués, ni el regidor d’urbanisme, Eduardo Síscar.

Els pressupostos tindran un període d’exposició de 15 dies per tal de donar-los a conèixer i deixar temps per si hi ha algú vol fer alguna reclamació al respecte.448 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!