Desmunten una de les línies elèctriques que creuava pel Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva

Divendres passat, la brigada del parc natural i tècnics d’Iberdrola van fer els treballs de desmuntatge, eliminant un important risc per a les aus. A més, es va condicionar una torre elèctrica com a plataforma de descans de les aus. Esta intervenció està en consonància amb l’estudi de viabilitat de reintroducció de l’àguila pescadora que apunta que, els únics depredadors que actualment podria tindre l’àguila pescadora al Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva són les línies elèctriques que passen per l’aiguamoll.

Divendres passat, la brigada del Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva i tècnics dIberdrola van fer treballs de desmuntatge d’una línia elèctrica, eliminant un important risc per a les aus. A més, es va condicionar una torre elèctrica com a plataforma de descans de les aus.

El passat 26 de març de 2018 des de l’Ajuntament d’Oliva s’informava que Iberdrola havia presentat una reforma de línia àrea de mitja tensió situada al parc natural, en el terme d’Oliva. Esta reforma comportava la intervenció en quasi un 50% del traçat. El que suposa l’eliminació de 2,152 km de línia aèria de mitja tensió, d’un total de 4,397 km.

El projecte adopta mesures de protecció de l’avifauna en dos nivells. D’una banda, pren mesures de prevenció contra l’electrocució i de l’altra, mesures de prevenció contra la col·lisió. Tot això en consonància amb lestudi de viabilitat de reintroducció de l’àguila pescadora que apunta que, els únics depredadors que actualment podria tindre l’àguila pescadora al Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva són les línies elèctriques que passen per l’aiguamoll.

Este estudi ha estat elaborat per l’equip tècnic del CSIC i la Fundació Migres i compta amb el recolzament dels ajuntaments de Dénia, Xàbia, Oliva i Pego, la Conselleria de Medi Ambient, a més de la col·laboració d‘Acció Ecologista Agró, Magic&Natura i la Fundació Baleària. Un estudi que conclou que la Marina Alta és idònia per a l’àguila pescadora, per l’aigua, la fauna i, en especial, per la seua ubicació.

1589 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!