Dénia prohibix les obres durant la migdiada, els caps de setmana i els festius

El Consell de la Gerència aprovarà hui la ordenança que fixa l’horari dels treballs, i que assumís l’exigència del sector turístic davant la queixa dels estiuejants que paguen preus astronòmics pel lloguer d’un apartament i deuen suportar soroll i pols.
L’ordenança municipal de prevenció de la contaminació acústica a Dénia serà modificada per a establir un nou horari en què estarà permès desenvolupar les activitats més sorolloses i que sens dubte s’estendrà en breu a altres municipis de la Marina.

Està previst que els canvis de la normativa siguin proposats demà en el Consell de Gerència Municipal d’Urbanisme amb l’objectiu d’assegurar que es respecte el descans a què tenen dret els veïns. Les modificacions afecten, principalment, al sector de la construcció i s’aplicaran només entre l’1 de juny i el 30 de setembre.

Durantes este període, els treballs més sorollosos hauran de cenyir-se a un horari prefixat que va de 10 a 15 i de 17 a 20, de dilluns a divendres. Estaran prohibits els caps de setmana i els dies festius. La resta de l’any, fora de l’època estival, seguirà sense estar permès el sorolls excessius els diumenges i els dies festius.

Entre altres coses, l’Ordenança no permet la utilització de maquinària pesada en hores de descans, encara que hi ha la possibilitat de demanar un permís previ. Amb la modificació, es fixarà un nou règim d’autoritzacions per a les empreses i els treballs que necessiten sobrepassar l’horari establert o els decibels màxims permesos.

Des del moment que s’aprove la petició, s’haurà d’informar la Gerència Municipal d’Urbanisme i sol•licitar permís per a executar les tasques més sorolloses. Les infraccions de l’ordenança seran qualificades de greus i se sancionaran amb una multa que va des dels 300 als 3.000 euros. Inclòs, podrà retirar-se temporalment la llicència d’obra.

La modificació de la normativa és la resposta a la gran quantitat de denúncies posades per veïns molestos amb les obres durant els mesos d’estiu.
502 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!