Dos incendis encadenats obliguen a desallotjar una urbanització i un supermercat a Dénia

Un dels focs es va produir en el sòl protegit de Les Marines que ja va cremar este estiu i va obligar a tallar la carretera. Els bombers també van haver d’intervindre en Gata de Gorgos. L’incendi més greu es va produir a Les Marines junt al límit del terme dels Poblets el foc va obligar a desallotjar una urbanització, va deixar sense llum a unes 30 o 40 vivendes i va mantindre tancada al tràfic 2 hores la carretera dels Marines. Els bombers del parc comarcal van anar tota la vesprada d’ahir de cap per una onada d’incendis que va tindre especial protagonisme a Dénia, on es van registrar els més grans. En especial, en el litoral nord de la ciutat, on junt amb el límit del terme dels Poblets el foc va obligar a desallotjar una urbanització, va deixar sense llum a unes 30 o 40 vivendes i va mantindre tancada al tràfic 2 hores la carretera dels Marines.

El mòbil urbanístic podria estar darrere d’este incendi espectacular, sobretot per la densa fumarada que va provocar, a pocs metres de l’Almadrava. Es dóna la circumstància que és el segon foc en menys d’un mes en una zona qualificada com a sòl urbanitzable amb planejament suspès; és a dir, afectat per una protecció provisional per la que no es pot construir fins que el pròxim Pla General de Dénia decidisca si els terrenys segueixen com urbanitzable o es protegeixen. Es dóna la circumstància, també, que tant l’incendi d’ahir com el de fa unes setmanes han sigut, segons tots els indicis i segons confirmen els mitjans d’extinció, provocats.

El foc d’ahir va afectar també una zona verda municipal. El dens fum va provocar el desallotjament d’una urbanització contigua. Uns 50 van abandonar les cases, mentres altres es van prestar a col•laborar, recorrent a mànegues i poals d’aigua, amb l’extinció. A més, un home d’avançada edat i una dona amb un xiquet de bolquers van haver de ser evacuats fora de la zona de perill.

El foc també va afectar línies elèctriques, per la qual cosa els Bombers van haver de tallar el cablejat, la qual cosa va deixar temporalment sense llum a unes 30 o 40 cases de la partida de Barranquets, en Els Poblets. En les labors d’extinció van participar tres camions de Bombers, 2 brigades, 2 helicòpters i un hidroavió. El foc va poder ser extingit amb un balanç final d’unes 3 hectàrees calcinades. En la zona predominava el canyar i els matolls, encara que també hi havia pins i altres arbres.

Ja avançada la vesprada es va disparar novament l’alarma a Dénia, amb un altre incendi en un solar pròxim a la principal entrada a la ciutat. En este cas va cremar una hectàrea principalment de matoll en una zona on a penes hi ha 3 o 4 vivendes. No obstant, va ser necessari desallotjar un home d’una de les cases així com un supermercat pròxim al lloc de l’incendi. En les labors d’extinció va participar també un helicòpter.

Entre l’un i l’altre incendi de Dénia tampoc van descansar els bombers. Van haver de desplaçar-se a un altre a Gata de Gorgos. Es va tractar, no obstant, d’un foc de poques dimensions.
708 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!