Carlos Pascual i l’ex venedor de persianes, Sánchez Codina, declaren als jutjats per presumpte delicte de calumnies i atemptat a l’honor

Un jutge ha pres declaració aquest matí al responsable del programa “Al pie del cañón” l’ex venedor de persianes, Jose Luis Sánchez Codina, que també es copropietari de Marina Alta Televisió per la denuncia del tripartit de Pego contra la intervenció del ex alcalde en la televisió abans d’ entrar en la presó. Carlos Pascual podria haver declarat des de Picassent. La denuncia és per un presumpte delicte de calumnies i atemptat de l’honor. Des de fa uns anys, per desgràcia, la vida política de Pego està lligada als tribunals. Després de la dura campanya i precampanya electoral viscuda al poble, són ara els jutges els que tenen que dilucidar els excessos verbals comesos durant el període electoral. En el darrer plenari, el regidor popular Eduardo Siscar va advertir a l’alcalde que “algú deurà d’anar a declarar als tribunals” per les declaracions fetes en campanya. El mateix alcalde, l’independent Carmelo Ortolà, li va contestar que eixa data ja existeix, el 24 de juliol.

Les dures intervencions que l’exalcalde de Pego Carlos Pascual va realitzar durant la precampanya electoral en l’emissora Marina Alta Televisió abans que el passat 2 de maig ingressara en la presó de Picassent pels delictes de la Marjal i per atemptat a l’autoritat, han estat este matí examinades per un jutjat de Dénia. Pascual va ser entrevistat per primera vegada en el programa «Al pie del cañón» que dirigeix i presenta l’ex venedor de persianes, José Luis Sánchez Codina, el passat 3 d’abril i allí va abocar dures acusacions contra els integrants del tripartit que governa Pego: entre altres assumptes, els va acusar de realitzar suborns en la urbanització Penya Roja i d’oferir ocupacions il•legals, a més d’assegurar que «havien permès martingales urbanístiques i cobrat comissions» i de cridar-los «corruptes» .

L’alcalde de Pego, Carmelo Ortolà (llavors encara en el PP i ara en Ciutadans de Pego), la portaveu del PSOE Ana Aparisi, el regidor socialista Andreu Dominguis i el número u del BNV, Joan Carles Cambrils, van considerar que Pascual va realitzar aquelles acusacions sense aportar cap prova i, per descomptat, que eren completament falses. D’ací que interposaren una denúncia davant dels tribunals per atemptat a l’honor i calumnies.

A més, els quatre afectats van anar ampliant eixes denúncies conforme Pascual anava intervenint en successius programes de televisió, si bé fonts judicials van assegurar que hui únicament s’han revisat els continguts corresponents a aquell primer programa.

A més de l’exalcalde de Pego, els membres del tripartit també van denunciar el director del programa de «Al pie del cañón» , l’ex venedor de persianes José Luis Sánchez Codina, que no sols es va limitar a entrevistar Pascual sinó que també va realitzar opinions sobre la gestió de l’executiu de Carmelo Ortolà i dels seus socis de govern manipulant informació com la pèrdua d’habitants de Pego. L’ex venedor de persianes va preguntar com s’explicava que Pego baixara d’habitants en aquestos quatre anys, el que va permetre a Pascual especular sobre la gestió del tripartit. Dies més tard es va conèixer el frau en el cens electoral efectuat durant el govern de Pascual quan es va inflar fictíciament en més d’un miler de persones.

La vista judicial s’hauria d’haver celebrat el passat 13 de juny però en aquella ocasió, per causes internes del funcionament dels jutjats de Dénia, va haver de ser retardada. Llavors estava previst que Sánchez Codina fora a declarar en persona, mentres que a Pascual se li ha pres declaració des de la presó de Picassent en la que es troba ingressat, segons fonts judicials consultades per Ràdio Pego

Durant la precampanya electoral, Sánchez Codina va invitar Pascual fins en tres ocasions diferents. Una de les denuncies ampliades contra l’ex venedor de persianes i representant de programes de varietés, fa referència a l’emissió el dissabte de reflexió electoral d’un programa emès amb la presència de Pascual on es realitzaven declaracions polítiques favorables al vot del PP. Aquest fet molt greu podria suposar una dura sentencia contra l’ex persianista i copropietari de Canal 37, ara Marina Alta Televisió després de l’entrada en la societat de la promotora BTB.

La llei impedix a tots els mitjans de comunicació durant la jornada de reflexió electoral emetre noticies o programes que pugueren influir en el vot i a publicar enquestes. Una premisa, que qualsevol estudiant de periodisme sap als mesos d’arribar a la facultat, però que l’ex venedor de persianes i representant de varietés, desconeix. I es que l’hàbit no fa al monge i dirigir un programa d’entrevistes o ser coopropietari d’un mitjà no atorga el títol de periodista.

Després de l’entrevista a Carlos Pascual, destacats militants del PSPV i del Bloc, com ara l’alcaldesa de Dénia, Paqui Viciano i el seu primer tinent d’alcalde, Pau Reig, van rebutjar assistir al citat programa, i van acusar a Codina de fer una clara campanya a favor del PP en tota la comarca. Des de aquestes formacions estudien iniciar accions contra el canal de Codina i la BTB, donada la seua situació d’alegalitat en la que emitixen
640 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!